Kaasfondue met walnoten
- Nederlands,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 01-04-2009
Met fondue is het gegarandeerd een hele avond gezellig. Maar fondue stinkt altijd zo. Voor kaasliefhebbers is de kaasfondue een lekkere afwisseling. Vooral de walnoten geven de fondue een aparte smaak.
Ingrediënten 4 personen
50 g walnotenverse bieslook
1 teen knoflook
4 dl droge witte wijn
300 g geraspte Gruyère
300 g geraspte belegen kaas
1 1/2 eetlepel maïzena
zout en versgemalen zwarte peper
nootmuskaat
om te dopen: verschillende soorten (stok)brood, rauwe groenten zoals champignons, rode paprika, bleekselderij en appel.
Voorbereiding
Hak de walnoten en snijd de bieslook in kleine stukjes. Halveer de Knoflook en wrijf het caquelon(Braadschotel van aardewerk) in met de knoflook
Bereidingswijze
In het caquelon de wijn verwarmen tot er belletjes opstijgen. Al roerend in gedeelten beide soorten geraspte kaas toevoegen. Blijven roeren tot alle kaas gesmolten is. In een kopje de maïzena met scheutje wijn of water tot een glad papje roeren. Al roerend aan de fondue toevoegen en blijven roeren tot een mooi gladde fondue ontstaat. Walnoten en bieslook erdoor roeren en fondue op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Serveren op een spiritusbrander.
Bron
internet
Serveertip
Tip: maak een lekkere salade met kertomaatje en komkommer
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties