Snijbonenstampot met appel, spek en worst

  • Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-04-2009
  • Snijbonenstampot met appel, spek en worst

    Snijbonenstampot met appel, spek en worst

    Snijbonenstampot met appel, spek en worst

  • Snijbonenstampot met appel, spek en worst

    Snijbonenstampot met appel, spek en worst

    Snijbonenstampot met appel, spek en worst

Altijd op zoek naar een manier om gerechten toch net weer wat anders te maken dan dat ze gebruikelijk gegeten worden zag ik in het voorbijgaan 2 appels op de fruitschaal liggen. Dat moet bijna wel gaan passen bij de stampot die ik in gedachten had. De reacties van mijn gezinsleden waren enthousiast. Lekker luchtig en toch een stampotgerecht waar iedereen van houdt.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 gr. snijbonen
750 gr. geschilde aardappels (voor stampot)
2 appels
200 gr. speklap
4 rundersaucijzen
Boter om saucijzen te bakken
Nootmuskaat
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

De snijbonen met weinig water opzetten en 15 minuten koken. Aardappels koken (of stomen). Appels schillen en raspen. Rundersaucijzen in 2-3 el bakboter bruin en gaar bakken. Speklapjes in kleine stukjes snijden. De gebakken saucijzen op een bord, afgedekt met alu-folie even opzij zetten en in hetzelfde vet de kleingesneden stukjes speklap bakken totdat ze tegen krokant aan zijn. Aardappels afgieten en tot puree stampen. Het spekvet, een beetje nootmuskaat en de spekblokjes met de geraspte appel door de aardappels mengen en als laatste de snijbonen toevoegen. Nog even goed doorwarmen en serveren met de rundersaucijs.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten