Zoetzure prei met knoflook

  • Bijgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2009

Ook goed voor je humeur: verse rode peper. Om de `brand` in je mond te blussen, wordt er door je hersenen een natuurlijke pijnstiller aangemaakt: het gelukshormoon endorfine.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
500 gr prei
1/2 rode peper
1-2 el olie
2 teentjes knoflook
1 1/2 tl azijn
1 el gembersiroop
3 takjes bladselderij
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwijder de lelijke bladeren en het worteluiteinde van de prei en was de groenten.
Snijd de prei in ringen van 1 cm dikte.
Snijd het kapje met de steelaanzet van de rode peper, rol de peper tussen je handen en klop de pitjes uit de peper.
Snijd de peper in zeer dunne ringetjes.
Was je handen goed daarna!

Bereidingswijze

Verhit in een braadpan de olie en pers er de teentjes knoflook boven uit.
Voeg de peperringetjes toe en laat de knoflook en peper op een laag vuur zachtjes 1 minuut bakken.
Bak de prei op hoog vuur mee en voeg na 3 minuten azijn, gembersiroop en 1/2 dl water toe. Roer goed door.
Laat alles 3 minuten met het deksel op de pan zachtjes stoven.
Doe de zoetzure prei over in een voorverwarmde schaal en knip de takjes selderij erboven fijn.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten