Satè ajam (rijsttafel gerecht)
- Indonesisch, Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 01-04-2009
Ingrediënten 4 personen
200 gr. kipfiletVoor de marinade:
1 el. ketjap manis
1 sjalot
1 teentje knoflook
mespunt djahè
mespunt kerrie djawa
1 el. olie
Benodigdheden
satè prikkersBereidingswijze
Snijd de kip in blokjes van 1 1/2 cm. Maak de marinade door de ketjap, gesnipperde sjalot, knoflook, djahè en kerrie djawa te vermengen.
Leg de blokjes kip in de marinade en zet deze 1 uur afgedekt weg in de koelkast.
Schep de blokjes kip tussentijds 2 maal goed om.
rijg de blokjes aan de satèprikkers. Roer de olie door de marinade en bestrijk de satè met deze marinade. Rooster de satè 6-8 min. onder de grill of op de barbecue.
Keer de satè`s regelmatig en bestrijk ze tussentijds nog tweemaal met de marinade.
Bron
onbekend
Serveertip
130 cal.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties