Satè ajam (rijsttafel gerecht)

  • Indonesisch, Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 01-04-2009
  • Satè ajam (rijsttafel gerecht)

    Satè ajam (rijsttafel gerecht)

    Satè ajam (rijsttafel gerecht)

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
200 gr. kipfilet
Voor de marinade:
1 el. ketjap manis
1 sjalot
1 teentje knoflook
mespunt djahè
mespunt kerrie djawa
1 el. olie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
satè prikkers

Bereidingswijze

Snijd de kip in blokjes van 1 1/2 cm. Maak de marinade door de ketjap, gesnipperde sjalot, knoflook, djahè en kerrie djawa te vermengen.
Leg de blokjes kip in de marinade en zet deze 1 uur afgedekt weg in de koelkast.
Schep de blokjes kip tussentijds 2 maal goed om.
rijg de blokjes aan de satèprikkers. Roer de olie door de marinade en bestrijk de satè met deze marinade. Rooster de satè 6-8 min. onder de grill of op de barbecue.
Keer de satè`s regelmatig en bestrijk ze tussentijds nog tweemaal met de marinade.

Bron

onbekend

Serveertip

130 cal.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten