Amerikaanse Carrotcake

  • Amerikaans, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 22-04-1999
  • Amerikaanse Carrotcake

    Amerikaanse Carrotcake

    Amerikaanse Carrotcake

Bakker, heeft u ook worteltjestaart?

Deel dit recept

Ingrediënten
150 gram donkerbruine basterdsuiker
1,25 dl zonnebloemolie
2 eieren
100 gram bloem
1 tl bakpoeder
125 gr. geraspte wortel
50 gr. gemalen kokos
50 gr. gehakte amandelen of noten
snufje zout
1 tl kaneel
half zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Suiker, olie en eieren goed door elkaar mixen. Bloem met bakpoeder zeven en aan het eerst mensel toevoegen. Geraspte wortel, kokos, fijngehakte amandelen of noten, zout, kaneel en vanillesuiker erbij. Het wordt een vrij vochtig, vloeibaar deeg. Overdoen in een ingevette ronde bakvorm. Bij 175 graden in een uur gaar bakken.

Serveertip

Afkoelen, in punten snijden en eventueel met poedersuiker bestuiven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

hiddy avatar
hiddy 15-05-2009

Vond het ook wat weinig lijken voor een hele springvorm. Daarom van alles het dubbele genomen. Heb een bakvorm van 24 cm doorsnee genomen en hij is prachtig geworden en lekker!

bakkerrobert avatar
bakkerrobert 17-10-2008

Ik heb de taart zojuist gemaakt maar volgens mij klopt de verhouding bakvorm en ingredienten niet helemaal. Ik heb de kleinste bakvorm gebruikt (24 cm) maar de ingredienten zijn dan zeker weten niet genoeg. De taart is nu 1 cm hoog :-( Misschien issie wel lekker maar ik denk dat mensen me uitlachen als ik deze dunne plak serveer ;-)

poison_ivy_1976 avatar
poison_ivy_1976 22-11-2005

echt een aanrader. De taart is heerlijk en wat een super makkelijk recept zeg !! Bedankt

koerinne avatar
koerinne 10-09-2002

Erg lekker en erg makkelijk te maken! Bedankt, Corinne

koekjesdief avatar
koekjesdief 21-07-2001

Deze "leen" ik even van je, voor op mijn pagina, Bedankt!! Natasja

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten