boeuf stroganoff à l`écureuil

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 01-04-2009
  • boeuf stroganoff à l`écureuil

    Boeuf stroganoff à l`écureuil

    Boeuf stroganoff à l`écureuil

Dit maak ik al jaren, eigenlijk altijd zonder meten of wegen. Nu voor het eerst op de hoeveelheden gelet.eigen foto

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
350 g biefstuk, 1 ui, 1 teentje knoflook, 100 g champignons, 1 eetlepel tomatenpuree, 1 eetlepel bloem, 1 dl witte wijn, 1 eetlepel dille (vers of diepvries), 1 flinke eetlepel crème fraîche, peper, zout , paprikapoeder, 25 g boter, scheutje worcester saus
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Snijd het vlees in reepjes van 1 x 1 cm, snipper de ui en de knoflook, snijd de champignons in dunne plakjes.

Bereidingswijze

Laat de boter lichtbruin worden in een braadpan, schroei hierin het vlees aan alle kanten dicht en schep het meteen uit de pan (het moet rood blijven van binnen.
Nu gaan uien, knoflook en champignons in de pan, al omscheppend bakken tot de ui goudbruin is. De bloem erover strooien , heel even meebakken en dan de wijn , tomatenpuree, peper, zout en worcestersaus toevoegen. 5 minuten laten sudderen. Bestrooi intussen het vlees met peper, zout en flink wat paprikapoeder.
Roer nu crème en dille door de saus en doe het vlees erbij , opdienen zodra het vlees warm is.

Bron

Ooit uit een tijdschrift waarschijnlijk en in de loop der jaren aangepast.

Serveertip

Lekker met rijst en boontjes, erwtjes, broccoli, .....

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 05-04-2009

lekker rcept, ga ik proberen bedankt susan

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten