GEHAKTSCHNITZEL MET GEBAKKEN BANAAN
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 31-03-2009
Ingrediënten 4 personen
=500 GR.GEHAKT,(HALF-OM-HALF) 2 EIEREN = 100 GRAMPANEERMEEL = 1/2 THEEL.KANEELPOEDER = 3 EETL BLANKE RO-
ZIJNEN = ZOUT EN VERSGEMALEN PEPER = 50 GR. GESCHAAFDE
AMANDELEN, GEHAKT = 7 EETL. ARACHIDEOLIE OF ZONNE-
BLOEMOLIE = 450 GR.ROSTI (diepvries) = 2 BANANEN.
Benodigdheden
BRAADPAN.kOEKENPAN.
Voorbereiding
Meng het gehakt met 1 ei, de helft van het paneermeel,kaneel,rozijnen en zout en peper. Schep de amandelen door de rest van het paneermeel. Vorm 4 ballen van het gehakt en druk deze tussen
twee stukjes plasticfolie plat tot schnitzels.Klop het andere ei met zout en peper los in een diep bord.
Bereidingswijze
1.Wentel de gehaktschnitzel eerst door het ei en daarna door het
paneer-amandelmengsel. Verhit 4 eetl. olie en bak ze aan beide
kanten goudbruin. Laat de schnitzels 10 min.garen op een lage
stand.
2.Bak intussen de Rosti in 2 eetl. olie. Pel de bananen. Snijd ze
in de lengte door en bak ze in de rest van de olie.
Serveer de gehaktschnitzels met de Rosti en gebakken banaan.
Bron
©
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties