Zwaardvis met Paksoi
- Hoofdgerecht
- 30-60 min.
- Geplaatst op 31-03-2009
Hiervoor kan ook Tonijn gebruikt worden. Zwaardvis is wel steviger van structuur.
Ingrediënten 4 personen
500 gr. zwaardvismoten in niet te grote stukken gesneden1 eetl. gekneusde zwarte peper
3 eetl.olie
3 teentjes knoflook in dunne plakjes
1 ui in dunne ringen
1 kg. paksoi,blaadjes losgehaald
100 gr. shi-take paddestoelen in reepjes
2 eetl. hoisinsaus
2 eetl. rijstwijn of droge sherry
1 eetl. oestersaus
1 eetl. sojasaus
1theel. sesamolie
1 eetl. geroosterde sesamzaadjes
Benodigdheden
wokBereidingswijze
Rol de stukken vis door de gekneusde peperkorrels tot ze aan alle kanten bedekt zijn.
Verhit een wok tot hij zeer heet is en doe er dan 2 eetlepels olie in.Draai de wok zodat ook de kanten bedekt zijn met olie.
Roerbak de zwaardvis in porties tot hij zacht is maar niet te lang. Zwaardvis is zo gaar. Haal de vis uit de wok en houd warm
Verhit de wok opnieuw en voeg 1 eetl. olie toe en bak de knoflook knapperig, voeg de ui toe en bak goudbruin, voeg dan de paksoiblaadjes en de paddestoelen toe tot de paksoi geslonken is.
Meng de sausjes en de rijstwijn en voeg toe aan de wok en warm even door. Doe de zwaarvis weer in de wok bij het paksoimengsel en bestrooi met de sesamzaadjes en sprenkel er een beetje sesamolie over.
Bron
Het grote boek met Vis en Zeevruchten
Serveertip
Serveer met rijst of noedels
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties