citroen meringue taart

  • Banket
  • 20-30 min.

Heerlijke frisse taart, die makkelijk naar eigen smaak aan te passen is. Wat vet, maar ik weet zeker dat iedereen dit zalig vindt.

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
Bodem:
- Koekjes (amandel)
- Roomboter

Vulling:
- 1 liter creme fraiche
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 300 ml citroensap (+/- 12 citroenen) verse is echt het lekkerst!!!

Topping:
- eiwitten van 3 eieren
- > 100 gram suiker (voor zoete meringue iets meer suiker)

Boodschappen bestellen
Benodigdheden
springvorm, bakpapier, citruspers, maatbeker, mixer, vijzel of keukenmachine, ruimte in de koelkast,

Voorbereiding

De smaakmaker:
- Citroenen uitpersen en 300 ml. sap inkoken tot 100 ml.

In de tussentijd de bodem:
- springvorm met bakpapier bekleden en de zijkant invetten met boter
- Roomboter langzaam smelten in pannetje (niet laten aanbranden / schuimen)
- Koekjes vermalen met vijzel of keukenmachine
- Koek door de gesmolten roomboter roeren tot een stevige massa en in de springvorm storten. (Goed aanduwen met achterkant koude lepel)
- Minstens 15 min. in de koelkast laten "opstijven".

verwarm de over voor op 180C

Bereidingswijze

Vulling:
- Met de mixer de creme fraiche, gecondenseerde melk en het ingekookte citroensap mixen tot gladde massa.
- Bovenop de bodem storten.

Topping:
- Klop de eiwitten met het suiker stijf. (ontvet de kom en de garde goed, bv. met citroen,,, schilletjes zat ;)
- Schep dit op de taart.

Zet de taart ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, tot de eiwitten bruin zijn. Blijf erbij want de bovenkant kan snel verbranden.
De taart minstens 5 uur laten opstijven in de koelkast, het is nog lekkerder om het een dag van te voren te maken.

Bron

Mer dank aan: Restaurant de Kokkel en het Zwijn, oude formatie

Serveertip

Als dessert is hij op deze manier heel lekker. Een heerlijk frisse krachtige smaak aan het eind van de maaltijd. Bij de koffie kan hij misschien iets te zuur zijn, dan kan je ook 200 ml citroensap inkoken tot 100 ml.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

lenebooms avatar
lenebooms

Doorsturen

Home Recepten