appeltaart met caramel

  • Nederlands,
  • 60-120 min.
  • appeltaart met caramel

    Appeltaart met caramel

    Appeltaart met caramel

  • appeltaart met caramel

    Appeltaart met caramel

    Appeltaart met caramel

  • appeltaart met caramel

    Appeltaart met caramel

    Appeltaart met caramel

zachte appeltaart met caramelglazuur, snel en makkelijk te maken

Deel dit recept

Ingrediënten
- 250 gram roomboter
- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- 6 appels ( goudreinet )
- 4 volle eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels witte suiker
- 1 eetlepel kaneel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 4848,50 kcal
Koolhydraten 611,25 g
Eiwitten 66,83 g
Vetten 230,17 g
Benodigdheden

springvorm van 23 cm.

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 150 graden

Bereidingswijze

- vet de springvorm in, vooral de bodem extra dik invetten voor de caramel
- schil de appels en snij ze in blokjes, srooi er 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel doorheen
-smelt de boter op een laag vuurtje
- klop de eieren en de suiker goed door elkaar en voeg dan de gesmolten boter eraan toe, daarna beetje bij beetje de bloem erdoor roeren tot je een glad beslag hebt
- strooi de 4 eetlepels bruine suiker uit over de bodem van de springvorm en doe de appels erbij, giet dan het beslag erover heen
- bak de taart in 70 min. in de voorverwarmde oven op 150 graden
- keer hem om op een bord zodat de caramelglazuur bovenop ligt

Bron

vrouwonline ( marian kamphuis )

Serveertip

het lekkerste om te eten als hij nog wat warm is

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

irmaduijk avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten