appeltaart met caramel
- Nederlands,
- 60-120 min.
zachte appeltaart met caramelglazuur, snel en makkelijk te maken
Ingrediënten
- 250 gram roomboter- 250 gram bloem
- 250 gram suiker
- 5 eieren
- 6 appels ( goudreinet )
- 4 volle eetlepels bruine suiker
- 2 eetlepels witte suiker
- 1 eetlepel kaneel
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 4848,50 kcal |
Koolhydraten | 611,25 g |
Eiwitten | 66,83 g |
Vetten | 230,17 g |
Benodigdheden
springvorm van 23 cm.
Voorbereiding
oven voorverwarmen op 150 graden
Bereidingswijze
- vet de springvorm in, vooral de bodem extra dik invetten voor de caramel
- schil de appels en snij ze in blokjes, srooi er 2 eetlepels suiker en 1 eetlepel kaneel doorheen
-smelt de boter op een laag vuurtje
- klop de eieren en de suiker goed door elkaar en voeg dan de gesmolten boter eraan toe, daarna beetje bij beetje de bloem erdoor roeren tot je een glad beslag hebt
- strooi de 4 eetlepels bruine suiker uit over de bodem van de springvorm en doe de appels erbij, giet dan het beslag erover heen
- bak de taart in 70 min. in de voorverwarmde oven op 150 graden
- keer hem om op een bord zodat de caramelglazuur bovenop ligt
Bron
vrouwonline ( marian kamphuis )
Serveertip
het lekkerste om te eten als hij nog wat warm is