Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry
- 20-30 min.
- Geplaatst op 30-03-2009
Ingrediënten
1 eetl. zonnebloemolie2 theel. milde curry pasta
2 grote kipfilets, in reepjes
2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes
4 eetl. rode linzen
300 ml kippebouillon
400 ml kokosmelk
175 gr doperwtjes
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 1610,92 kcal |
Koolhydraten | 101,92 g |
Eiwitten | 85,70 g |
Vetten | 91,69 g |
Bereidingswijze
Verhit de olie in de pan, roer de curry pasta erdoor en bak voor een minuutje.
Voeg toe: kip, aardappelen en linzen en roer zodat alles goed bedekt is met de pasta en de olie.
Giet de bouillon en kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat sudderen voor 20 minuutjes.
Voeg dan de erwtjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals sudderen voor een minuutje of 5.
Evt. nog bijkruiden met p&z en een teentje knoflook mag best.
Bron
BBC Good Food
Serveertip
Heerlijk met pandanrijst en een frisse komkommersalade.
Laatste reacties
Favoriete gerecht van mijn vriendin. Ik heb het nu zeker al 4 keer gemaakt.
Een heel erg lekker gerecht!
Het was heerlijk...ikheb knoflook,kurkuma enkoriander toegevoegd...voor herhaling vatbaar!
was erg smakelijk! heb idd teentje knoflook toegevoegd en op het laatst wat verse koriander erover gestrooid, lekker gerecht! bedankt voor t delen!
Ja, dat was een origineel en smakelijk gerecht. Ik had er ook nog verse kurkuma in gedaan, omdat dat toevallig in huis had. Omdat ik witte zoete aardappelen had, was dat beetje kleur ook welkom. Dank je wel!
geweldig lekker, we gaan het bewaren!!
bedankt voor dit lekkere receptje!
In eerste instantie leek het erg soepig, maar het gerecht is heel mooi dik ingekookt tot een saus. Ik heb 200 ml kokosmelk gebruikt ipv 400 ml, en knoflook, curryblaadjes en 1 tl extra currypasta toegevoegd. Zo lekker dat we het recept gaan bewaren.
hele maal lekker