Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 30-03-2009
  • Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

    Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

    Kip, zoete aardappel, linzen en kokos curry

Deel dit recept

Ingrediënten
1 eetl. zonnebloemolie
2 theel. milde curry pasta
2 grote kipfilets, in reepjes
2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes
4 eetl. rode linzen
300 ml kippebouillon
400 ml kokosmelk
175 gr doperwtjes
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 1610,92 kcal
Koolhydraten 101,92 g
Eiwitten 85,70 g
Vetten 91,69 g

Bereidingswijze

Verhit de olie in de pan, roer de curry pasta erdoor en bak voor een minuutje.
Voeg toe: kip, aardappelen en linzen en roer zodat alles goed bedekt is met de pasta en de olie.
Giet de bouillon en kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat sudderen voor 20 minuutjes.
Voeg dan de erwtjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals sudderen voor een minuutje of 5.
Evt. nog bijkruiden met p&z en een teentje knoflook mag best.

Bron

BBC Good Food

Serveertip

Heerlijk met pandanrijst en een frisse komkommersalade.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Josterd avatar
Josterd 24-05-2016

Favoriete gerecht van mijn vriendin. Ik heb het nu zeker al 4 keer gemaakt.

markwijnants68 avatar
markwijnants68 30-11-2015

Een heel erg lekker gerecht!

mar1969 avatar
mar1969 29-01-2015

Het was heerlijk...ikheb knoflook,kurkuma enkoriander toegevoegd...voor herhaling vatbaar!

Kaatjesaartje avatar
Kaatjesaartje 05-02-2013

was erg smakelijk! heb idd teentje knoflook toegevoegd en op het laatst wat verse koriander erover gestrooid, lekker gerecht! bedankt voor t delen!

Tony6 avatar
Tony6 12-11-2012

Ja, dat was een origineel en smakelijk gerecht. Ik had er ook nog verse kurkuma in gedaan, omdat dat toevallig in huis had. Omdat ik witte zoete aardappelen had, was dat beetje kleur ook welkom. Dank je wel!

Cazzie2 avatar
Cazzie2 21-09-2011

geweldig lekker, we gaan het bewaren!!

jessic avatar
jessic 21-11-2009

bedankt voor dit lekkere receptje!

carodun avatar
carodun 09-05-2009

In eerste instantie leek het erg soepig, maar het gerecht is heel mooi dik ingekookt tot een saus. Ik heb 200 ml kokosmelk gebruikt ipv 400 ml, en knoflook, curryblaadjes en 1 tl extra currypasta toegevoegd. Zo lekker dat we het recept gaan bewaren.

omaplop avatar
omaplop 08-04-2009

hele maal lekker

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten