
1 eetl. zonnebloemolie
2 theel. milde curry pasta
2 grote kipfilets, in reepjes
2 zoete aardappelen, in hapklare blokjes
4 eetl. rode linzen
300 ml kippebouillon
400 ml kokosmelk
175 gr doperwtjes
Verhit de olie in de pan, roer de curry pasta erdoor en bak voor een minuutje.
Voeg toe: kip, aardappelen en linzen en roer zodat alles goed bedekt is met de pasta en de olie.
Giet de bouillon en kokosmelk erdoor, breng aan de kook en laat sudderen voor 20 minuutjes.
Voeg dan de erwtjes toe, breng terug aan de kook en laat nogmaals sudderen voor een minuutje of 5.
Evt. nog bijkruiden met p&z en een teentje knoflook mag best.
Heerlijk met pandanrijst en een frisse komkommersalade.
BBC Good Food
Josterd 24-05-2016
Favoriete gerecht van mijn vriendin. Ik heb het nu zeker al 4 keer gemaakt.
markwijnants68 30-11-2015
Een heel erg lekker gerecht!
mar1969 29-01-2015
Het was heerlijk...ikheb knoflook,kurkuma enkoriander toegevoegd...voor herhaling vatbaar!
Kaatjesaartje 05-02-2013
was erg smakelijk! heb idd teentje knoflook toegevoegd en op het laatst wat verse koriander erover gestrooid, lekker gerecht! bedankt voor t delen!
Tony6 12-11-2012
Ja, dat was een origineel en smakelijk gerecht. Ik had er ook nog verse kurkuma in gedaan, omdat dat toevallig in huis had. Omdat ik witte zoete aardappelen had, was dat beetje kleur ook welkom. Dank je wel!