VRUCHTENSCHELPEN ZELF MAKEN

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten
6 Zoete schelpen
6 plakjes ronde kapsel met doorsnee van 4 cm en 1+1/2 tot 2 cm. dik (cake kan ook)
abrikozenjam
afdekgelei
kirschlikeur
vruchten
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Strijk met een kwastje de binnenzijde van de schelp in met warme afdekgelei. (afdekgelei met water tot 90"C verwarmen)
2. Leg met de handen de plakjes kapsel in de schelpen.
3. Trempeer met kirschlikeur de plakjes kapsel.
4. Strijk met een glaceermes een laagje abrikozenjam in de schelpen.
5. Dekoreer met vruchten de schelpen. (denk hierbij aan de vlakverdeling en de kleurencombinatie)
6. Abrikoteer met een kwastje de vruchten met warme afdekgelei.
7. Zet de vruchtenschelpen in caissé`s.

Bron

Culinaire Vakschool Groningen

Serveertip

Zelf afdekgelei maken kan door een pot abrikozenjam te nemen en de inhoud te vermengen met wat water.
Dan deze pulp door een zeef wrijven om de vezels te verwijderen en daarna op te koken tot alle water weer is verdampt.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten