ZOETE SCHELPEN ZELF MAKEN

  • Nederlands, Banket
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2009

Korst: Bladerdeeg

Deel dit recept

Ingrediënten
125 g doorgetoerde korst Zien mijn artikel Bladerdeeg zelf maken
castormelis (fijne kristalsuiker)
zandtaartblikjes
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Rol met een rolstok de korst uit tot een vierkante plak van 1+1/2 mm. dik.
2. Steek met een steker met doorsnee van 10 cm, 6 plakjes uit.
3. Strijk met een kwastje de plalkjes in met water.
4. Plak met de handen de plakjes met de ingestreken kant, aan BUITEKANT van blikjes.
5. Strijk met een kwastje de schelpen met water in.
6. Druk met handen de schelpen voorzichtig in de castormelis.
7. Prik met een vork voldoende gaatjes in de korst, om een te grote werking tegen te gaan.
8. Laat schelpen 20 min. rusten.
9. Bak schelpen in een oven van 180 -200*C voor 15 -20 min.
10. Droog indien nodig de schelpen na in een oven van 100*C.
11. De schelpen kunnen nu worden afgewerkt tot Vruchtenschelpen.

Bron

Culinaire Vakschool Groningen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten