Corri`s kip in de hoed

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 29-03-2009

Heerlijk bladerdeeg taart, met kip, kerrie en kersen.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje bladerdeeg
1 pot kersen zonder pit (350gr)
6 bolletjes gember
400 gr. kipfilet
zout, peper, 50 gr. boter
1 teentje knoflook
1 1/2 zakje kerrie saus (van knor bv)
1 theelepel sambal Oelek
1 bekertje Crèmes Fraîche (200 ml)
2 lepels paneermeel
50 gr. Geraspte belegen kaas
2 eetlepels melk
1/2 eetlepel boeter om in te vetten
1 eetlepel bloem om te bestuiven
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Oven
Zeef
Hapjespan
Springvorm (24cm)

Voorbereiding

Oven Voorverwarmen op 200 graden.
Of gasoven 4
Bladerdeeg laten ontdooien
Kersen in de zeef laten uitlekken
Bakvorm alvast invetten

Bereidingswijze

Gember fijn hakken.
Kipfilet in stukjes snijden en bestrooien met zout en peper.
In de hapjespan boter verhitten en kip lekker bruin bakken.
Knoflook erboven uitpersen.
Kerriesaus er over strooien.
Sambal, kersen en crème Fraîche erdoor scheppen.
2 minuten laten pruttelen

Aanrecht bestuiven met bloem.
6 plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap van ca. 28 cm doorsnede.
Vorm bekleden met deeg en met een vork gaatjes in de bodem prikken.
Paneermeel er over uitstrooien en kipmengsel in de vorm scheppen.
Kaas er over uitstrooien.

Rest van de plakjes deeg op elkaar leggen en uitrollen tot een ronde lap, iets groter dan de vorm.
Op de vulling leggen en de rand dicht drukken.
Bovenkant bestrijken met melk.

Taart 1 richel onder het midden van de oven in ca. 30 a 40 min. goudbruin en gaar bakken.



Bron

Vriendin

Serveertip

Serveer de taart met gekookte rijst en wat sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten