Tapenade

  • Italiaans, Bijgerecht
  • 0-10 min.
  • Geplaatst op 28-03-2009

Tapenade

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
200 gr. groene olijven, 200 gr. zwarte olijven, 1 theelepel kappertjes, 3 tenen knoflook, 125 gr. zongedroogde tomaten, 50 gr. pijnboompitten, 100 gr. geraspte Parmezaanse kaas, olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(staaf)mixer

Voorbereiding

Olijven laten uitlekken en de zongedroogde tomaten 10 minuten laten wellen in lauw-warm water.

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten (behalve de olijfolie) in de mixer en hak alles fijn. Let op, het moet geen puree worden. Voeg als allerlaatste een scheut olijfolie toe, totdat het een licht smeuïg geheel is.

Serveertip

Heerlijk met een warm, vers, Italiaans brood.

Laatste reacties

susan56 avatar
susan56 29-03-2009

Heel lekker, ikzelf zou er nog 2 ansjovisjes doordoen,

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten