Advocaattaart met bokkenpootjes

  • Nederlands, Banket
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 28-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
- 500 milliliter slagroom
- 375 ml tokkelroom (of een ander soort advocaat)
- 1 pakje bokkenpootjes
- 1 kant en klare cakebodem
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Klop de slagroom met een mixer goed stijf. Klop daarna de tokkelroom er doorheen. Leg de cakebodem op een bord. Giet het mengel van slagroom en tokkelroom voor de helft over de cakebodem. Verdeel het gelijkmatig. Breek de bokkenpootjes doormidden en verdeel deze over het mengsel. Giet de rest van het mengsel hier overheen. Verkruimel 2 bokkenpootjes en strooi dit over de bovenkant als versiering. Laat de taart 12 uren opstijven in de koelkast.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

lenebooms avatar
lenebooms 30-03-2009

Ik vond ook andere taarten met advocaat waarin je ook eieren moest verwerken en dan opstijven, maar rauw ei eten vind ik niet prettig (in advocaat wordt dat toch nog behandeld om het langer houdbaar te maken) Dit is een geweldig alternatief. Iets voor de pasen, neem dit mee.

orphan avatar
orphan 28-03-2009

ben gek op advokaat, bokkenpootjes. zal wel heerlijk zoet zijn dus ik gha het proberen. bedankt!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten