Salade van witlof, groene appel en limoen

  • Nederlands, Voorgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-03-2009

Salade van witlof, groene appel en limoen met lapjes gebraden rosbief, gebakken gamba`s en vinaigrette van soja en sesam.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 stronken witlof *
1 appel Granny Smit *
1 limoen *
200 gram rosbief aan een stuk *
boter om in te bakken *
12 gamba`s
1 teentje knoflook *
peper *
zout *
2 eetlepels olijfolie *
10 gram sesamolie *
35 gram sojasaus *
1 mespuntje mierikswortel *
druivenpit olie *

5 gram sesamzaadjes *
5 gram oestersaus *

Enkele gewassen slasoorten om te garneren. b.v. winterpostelein, molsla, jonge veldsla, of wat verse zeewier.



Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Maak een dressing van de sesamolie,druivenpit olie, limoensap en sesamzaadjes, klop een sojadressing van de sojasaus en oestersaus.

Bereidingswijze

Snijd de toppen van de witlofstronken en haal de blaadjes los.
Zorg dat de maoynaise in en bakje klaar staat.
Snijd de witlof in kleine blokjes en meng deze gelijk door de mayonaise.
Rasp er een klein beetje mierikswortel in.
Breng de salade pas op het laatste moment op smaak met peper en zout.
Braad de rosbief rondom mooi egaal bruin aan en braad hem zolang tot de kamertemperatuur ongeveer 48 graden is.
Laat afkoelen en snijd hem in 12 mooie plakken.
Dep de plakken rosbief enigszins droog en bestrooi ze peper en zout.
Leg hierop wat witlofsalade en rol mooi strak op.
Bak de gamba`s in wat olie, op een middelmatig vuur.
Voeg wat knoflook, peper en zout toe en bak ze verder,totdat ze net gaar zijn.
Voeg de dressing van de sesamolie,druivenpit olie, limoensap en sesamzaadjes, klop een sojadressing van de sojasaus en oestersaus.toe.
Leg 3 rolletjes rosbief op een bord, voeg de gamba`s, slasoorten aangemaakt met wat dressing en mierikswortel toe en als laatste de sojadressing.

Bron

[b]De Bokkedoorns[/b]

Laatste reacties

wiebele avatar
wiebele 28-09-2018

Kan hier geen wijs uit. Witlof in blokjes snijden? En door welke mayonaise? roeren. Erg onduidelijk recept.

zizypha avatar
zizypha 08-05-2009

Witlof is hier wel te koop voor veel, maar niet altijd even mooi of vers. Het liefst eet ik het eigenlijk als salade.Zonder gamba`s wordt het dan, want daar heb ik ruzie mee. Nu maar hopen dat ik nog mooie witlof tegen kom. Groeten C

caroca avatar
caroca 03-04-2009

Lijkt me lekker en neem het dan ook graag mee. Alleen die kamertemperatuur....... moet dat geen kerntemperatuur zijn? Lijkt me errug warm! Groetjes, Caro

pwiggers avatar
pwiggers 31-03-2009

Hallo Jan, Gefeliciteerd met dit lekkere recept. Hiet staat in de TOP 5. Een TOPrecept dus.Ik neem het dan ook graag van je mee. Bedankt, Petra

professoroud avatar
professoroud 28-03-2009

Hallo Jan, Dit lijkt me heerlijk en het ziet er prachtig uit. Ik neem het mee. Bedankt ook dat je het op de webgroep WITLOF hebt gezet. Groetjes, Jos

bezemsteeltje avatar
bezemsteeltje 28-03-2009

Hoi Jan. Bedankt voor dit recept.Lijkt me zelfs lekker om deze salade zonder vlees of vis klaar te maken.En eventueel wat quorn of tofu erdoor voor de vegetariers in huis. Hartelijk dank en groetjes,Lut.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten