Gegrilde witlof met brie en pecannoten
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 0-10 min.
- Geplaatst op 28-03-2009
Een feestelijk en makkelijk gerecht om je gasten voor te zetten.
Ingrediënten
125 gr. spekreepjes50 gr. pecannoten
3 struikjes witlof
2 eetlepels olijfolie
sap van een halve citroen
200 gr. brie
2 eetlepels fijngeknipte bieslook
Benodigdheden
OvenschaalVoorbereiding
Verwarm de gril voor.
Bak de spekjes bruin.
Hak de noten grof en bak ze 1 minuut met de spekjes mee.
Maak de struikjes witlof schoon, halveer ze in de lengte. Kook ze kort!
Bereidingswijze
Leg de struikjes witlof met het snijvlak naar boven in een ingevette ovenschaal.
Bestrijk de struikjes met het citroensap en de olijfolie.
Doe de ovenschaal ongeveer 3 minuten onder de gril.
Leg daarna de plakjes brie op de witlof en doe het geheel terug onder de gril.
Haal het geheel eruit als de brie begint te smelten.
Leg op ieder bord een struikje witlof. Strooi de spekjes met noten en de bieslook erover.
Bron
Het Nederlands Zuivelbureau
Serveertip
Lekker met gekruide aardappelpartjes.
Laatste reacties
Hallo Arina, Lijkt me lekker, Ik ga het een ker proberen. Bedankt. Groetjes, Jos