Witlofschotel met ham en kaassaus

  • Nederlands, Ovenschotel
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2009
  • Witlofschotel met ham en kaassaus

    Witlofschotel met ham en kaassaus

    Witlofschotel met ham en kaassaus

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 struikjes witlof
50 g boter
250 g rundergehakt
2 eetlepels rode pesto
150 g achterham, in reepjes
30 g bloem
300 ml melk
150 g belegen kaas, geraspt
2 pakken aardappelschijfjes (a 425 g)
1 bol mozzarella (kaas), in plakken
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
ovenschaal

Voorbereiding

Struikjes witlof in lengte halveren. In koekenpan met antiaanbaklaag 20 g boter verhitten en struikjes erin leggen. Witlof in 8-10 min. beetgaar bakken, struikjes regelmatig keren. Struikjes op bord leggen en gehakt in bakvet op laag vuur al omscheppend rul bakken. Pesto en reepjes ham erdoor scheppen en alles nog 2-3 min. bakken. Op smaak brengen met zout en peper. In pan met dikke bodem rest van boter smelten. Bloem erdoor roeren en heel even zachtjes laten pruttelen. Helft van melk erbij schenken en geheel al roerend zachtjes verwarmen. Rest van melk al roerend scheutje voor scheutje toevoegen en blijven roeren tot gladde saus ontstaat. Tweederde van kaas erdoor roeren en laten smelten. Kaassaus op smaak brengen met zout en peper. 3 Aardappelschijfjes over bodem van ovenschaal verdelen en struikjes witlof met snijvlak naar boven erop leggen. Gehaktmengsel op struikjes witlof scheppen en kaassaus erover schenken. Plakken mozzarella in kaassaus leggen en rest van geraspte kaas erover strooien. Schotel tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op 200 °C. Witlofschotel in oven schuiven en in 30-40 min. goudbruin en door en door heet laten worden.

Bron

ah

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten