Spaanse spies
- Spaans,
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-03-2009
Ingrediënten 4 personen
400 gr grote garnalen (gambas) uit diepvries400 gr lendebiefstuk
2 groene paprika`s
2 eetlepels olie
1 theelepel zout
1 theelepel vers gemalen witte peper
Benodigdheden
BBQ, Sate stokjesVoorbereiding
Leg de garnalen in een schaal en laat ze toegedekt bij kamertemperatuur ontdooien. Vervolgens: Snij het vlees in ongeveer gelijke stukken. Snij de paprika`s doormidden en maak ze schoon. Was ze, droog ze goed af en snij ze in ongeveer even grote stukken als het vlees. Maak de garnalen goed droog met een theedoek en snij ze ook in stukken.
Bereidingswijze
Verdeel de stukjes vlees, garnaal en paprika afwisselend over de pennen. Bestrijk ze met olie en grill ze bij matige hitte 8-10 minuten onder voortdurend keren en bestrijken met olie. Kruid de spiesjes voor het opdienen met zout en peper.
Bron
internet
Serveertip
Serveer met stokbrood en kruidenboter
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties