kip romertopf
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 27-03-2009
Kip met paprika in de römertopf
aanvullende info van bestaand recept.
Leg om de kip de rest van de paprika en champignons, lekker af kruiden met BBQ en kip kruiden, zout en peper en paprika poeder.
Ook wat blauwe schimmelkaaskaas toegevoegd rond de kip op de groente.
Ingrediënten 4 personen
1 rode paprika1 groene paprika
1 gele paprika
100 gram champignons
250 gr gehakt half om half
1 ei
1 el paneermeel
peper,zout,nootmuskaat, BBQ kruiden.
1 kip(ca 12 oo gr)
1 tl paprikapoeder
4 plakjes ontbijtspek
1 glas witte wijn
Benodigdheden
RomertopfVoorbereiding
de römertopf 15 min. onder water zetten.
elke paprika in kleine stukjes snijden.
in een kom het gehakt met het ei,paneermeel,de een kwart van de stukjes paprika met wat peper,zout en nootmuskaat vermengen.
de kip vanbinnen en buiten met wat peper,zout en paprikapoeder, BBQ kruiden bestrooien en met het gehaktmengsel vullen.
de kip in de römertopf leggen en de rest van d epaprika en de champignons rond e kip draperen, ne de kaas, blauwe schimmelkaas (heb je diverse soorten en strktes van) rond de kip op de groente leggen en tot slot de kip met het spek bedeken.
de wijn over de kip schenken
Bereidingswijze
de römertopf met de deksel afsluiten en midden in een koude oven zetten.
de oven op 250 graden zetten en de kip in 1 1/2 uur gaar laten worden.
Bron
Orgineel van Smulweb en naar eigen smaak aangepast.
Serveertip
Opdienen met gekruide gebakken aardappeltjes, schijfjes of kleine krieltjes.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties