1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Internationale keuken
  5. kip romertopf

kip romertopf

  • Internationaal, Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2009

Ingrediënten 4 personen


1 rode paprika
1 groene paprika
1 gele paprika
100 gram champignons
250 gr gehakt half om half
1 ei
1 el paneermeel
peper,zout,nootmuskaat, BBQ kruiden.
1 kip(ca 12 oo gr)
1 tl paprikapoeder
4 plakjes ontbijtspek
1 glas witte wijn


Verder heb je nodig


Romertopf


Kip met paprika in de römertopf
aanvullende info van bestaand recept.
Leg om de kip de rest van de paprika en champignons, lekker af kruiden met BBQ en kip kruiden, zout en peper en paprika poeder.
Ook wat blauwe schimmelkaaskaas toegevoegd rond de kip op de groente.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Voorbereiding

De römertopf 15 min. onder water zetten.
elke paprika in kleine stukjes snijden.
in een kom het gehakt met het ei,paneermeel,de een kwart van de stukjes paprika met wat peper,zout en nootmuskaat vermengen.
de kip vanbinnen en buiten met wat peper,zout en paprikapoeder, BBQ kruiden bestrooien en met het gehaktmengsel vullen.
de kip in de römertopf leggen en de rest van d epaprika en de champignons rond e kip draperen, ne de kaas, blauwe schimmelkaas (heb je diverse soorten en strktes van) rond de kip op de groente leggen en tot slot de kip met het spek bedeken.
de wijn over de kip schenken

Bereidingswijze

De römertopf met de deksel afsluiten en midden in een koude oven zetten.
de oven op 250 graden zetten en de kip in 1 1/2 uur gaar laten worden.

Serveertip

Opdienen met gekruide gebakken aardappeltjes, schijfjes of kleine krieltjes.

Bron

Orgineel van Smulweb en naar eigen smaak aangepast.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathieu375


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van mathieu375
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top