Taartje van citroenmascarpone met coulis van rode bes

  • Internationaal, Nagerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2009

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Bodem
25 g basterdsuiker
50 gram boter in blokjes
75 gram bloem
Half ei
Mespuntje zout
Mascarponevulling
250 gram mascarpone
2,5 blaadje gelatine
75 g poedersuiker
1,5 eetlepel citroensap
Geraspte schil van 1 citroen
2 eieren
Coulis
200 gr rode bessen
suiker
Scheutje Limonchello (Italiaanse dank)
Scheutje water
Reep chocola
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 170 graden. Maak eerst het deeg tot een soort kruimeldeeg van de basterdsuiker, boter, bloem, ei en zout. Kneed het tot een bal en leg het in de koelkast te rusten (2 uur). Rol vervolgens het deeg uit tot 4 mm dikte en steek uit met een serveerring. Leg de deegrondjes op een bakplaat (bekleed met bakpapier) en bak ze in 10 minuten af in de oven van 170 graden.

Week de gelatine in koud water en knijp ze uit. Verwarm het citroensap en los de gelatine hierin op. Meng de mascarpone met de poedersuiker en de 2 eierdooiers. Voeg de gelatine toe. Klop de eiwitten tot schuim en meng dit voorzichtig. Je kan er eventueel ook nog wat opgeklopte room aan toevoegen. Leg de bodems op een snijplank en zet de serveerring eromheen, vul met de mascarponevulling, en strijk glad. Zet dit minimaal 3 uur in de koelkast om op te laten stijven.

Doe ¾ van de besjes. 150 gram in een steelpan met suiker, de Limonchello en een scheutje water. Breng aan de kook. Pureer dit met een staafmixer tot er een mooie felrode saus ontstaat. Smelt wat chocolade au bain marie en giet dit uit over bakpapier en smeer dit heel dun uit. Maak hier mooie punten van voor de garnering.

Haal de taartjes uit de koeling en zet ze op het bord. Ga met een crème brulee brander lichtjes langs de rand en haal de ringen voorzichtig weg, schep de coulis er omheen en garneer met wat besjes, de chocolade en een blaadje munt.

Bron

Wie is de chef

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

guidoroosen avatar
guidoroosen 29-10-2012

Heb dit recept al een aantal keren gemaakt; erg lekker. Lekkere combinatie zoet en zuur.

adeline43 avatar
adeline43 05-08-2009

ik heb hem toen ook gezien,lijkt mij een heerlijk toetje.Neem hem dan ook graag mee.Bedankt,groetjes Adeline

guidoroosen avatar
guidoroosen 05-05-2009

Heerlijk recept. Makkelijk te maken. Zelf heb ik iets meer iets meer citroen/ Limoncello toegevoegd bij de mascarpone.

pwiggers avatar
pwiggers 31-03-2009

Fantastisch, wat een leuk recept. Gaat dus graag mee naar mijn pagina. Hartelijk bedankt, Petra

susan56 avatar
susan56 28-03-2009

Ik zag dit recept in wie is de chef, zag er erg leuk uit. Deze ga ik zeker eens proberen.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten