Quiche Lorraine

  • Frans, Ovenschotel
  • 60-120 min.
  • Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine

    Quiche Lorraine

Traditionele Quiche Lorraine
Dit is het basisrecept voor de klassieke quiche. Er zijn oneindig veel variaties mogelijk met verschillende soorten kaas en groenten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
Voor het deeg
100 g zachte boter
200 g bloem
2 eieren

Voor de vulling
4 grote uien
1 eetl. olijfolie
3 teentjes knoflook
6 eieren
5 dl room
20 plakken gerookt ontbijtspek
200 g geraspte cheddarkaas
zout
peper
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Bereiding
1
Meng boter, bloem en eieren (in de keukenmachine of met de hand) door elkaar en kneed er een soepel deeg van. (in het begin is het heel plakkerig maar als je doorkneedt wordt het vanzelf een soepel deegje)
Vet een springvorm in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit en bedek er de springvorm mee.

2
Snijd de uien in halve ringen en bak ze in een beetje olie. Hak de knoflook fijn en voeg deze aan de uien toe. Haal de pan van het vuur.

3
Klop de eieren met de room op en meng dit door de gebakken uien.

4
Doe om en om een laagje van het room-uienmengsel en een laagje ontbijtspek, en daaroverheen cheddarkaas in de springvorm. Strooi er op het laatst de geraspte cheddarkaas over.

5
Bak de quiche in de oven bij 160 °C in ongeveer 1 uur gaar.

Bron

Ramon Net5 Born2Cook, http://ramonsrecepten.blogspot.com/2009/03/klassieke-quiche-lorraine.html

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

huidekoper avatar
huidekoper

Doorsturen

Home Recepten