1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Hartige taart
  5. Quiche lorraine
  6. Quiche Lorraine

Quiche Lorraine

  • Frans, Ovenschotel
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 27-03-2009

Ingrediënten 6 personen


Voor het deeg
100 g zachte boter
200 g bloem
2 eieren

Voor de vulling
4 grote uien
1 eetl. olijfolie
3 teentjes knoflook
6 eieren
5 dl room
20 plakken gerookt ontbijtspek
200 g geraspte cheddarkaas
zout
peper



Quiche Lorraine
Quiche Lorraine

Traditionele Quiche Lorraine
Dit is het basisrecept voor de klassieke quiche. Er zijn oneindig veel variaties mogelijk met verschillende soorten kaas en groenten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Bereiding
1
Meng boter, bloem en eieren (in de keukenmachine of met de hand) door elkaar en kneed er een soepel deeg van. (in het begin is het heel plakkerig maar als je doorkneedt wordt het vanzelf een soepel deegje)
Vet een springvorm in en bestuif deze met bloem. Rol het deeg uit en bedek er de springvorm mee.

2
Snijd de uien in halve ringen en bak ze in een beetje olie. Hak de knoflook fijn en voeg deze aan de uien toe. Haal de pan van het vuur.

3
Klop de eieren met de room op en meng dit door de gebakken uien.

4
Doe om en om een laagje van het room-uienmengsel en een laagje ontbijtspek, en daaroverheen cheddarkaas in de springvorm. Strooi er op het laatst de geraspte cheddarkaas over.

5
Bak de quiche in de oven bij 160 °C in ongeveer 1 uur gaar.

Dit recept is te vinden in:

Bron

Ramon Net5 Born2Cook, http://ramonsrecepten.blogspot.com/2009/03/klassieke-quiche-lorraine.html



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huidekoper


Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van huidekoper
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top