Pizzadeeg

  • Italiaans,
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 27-03-2009

Simpele snelle pizzadeeg

Deel dit recept

Ingrediënten 1 persoon
300 gram bloem, 1 theelepel zout, halve theelepel suiker, 3 eetlepels olijfolie, 10 centiliter melk, 5 centiliter lauw water, 0,5 gram gist
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
kom, deegroller

Voorbereiding

oven voorverwarmen op 180 graden

Bereidingswijze

doe je bloem, gist, suiker, zout, olijfolie, melk, water in 1 kom. Meng alles goed door elkaar, alles wel op kamertemperatuur voor de gist. Maak er 1 bal van. Strooi wat bloem op de werkplaats en rol het deeg uit in de grote dat u het wil hebben. Daarna naar smaak beleggen.
Pizza is ongeveer in 15 a 25 minuten klaar, hangt ook van het hoeveelheid er op.

Serveertip

voor de tomatensaus kun je tomatenpuree doen met Italiaanse kruiden of zelf maken door de tomatenpuree met oregano, bieslook, peterselie, snufje ui poeder en knoflookpoeder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten