Crème brûlèe

  • Nagerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2009
  • Crème brûlèe

    Crème brûlèe

    Crème brûlèe

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
6 eidooiers
125 gr. suiker
2 1/2 dl. slagroom
1 1/2 dl. volle melk
1 zakje vanillesuiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
4 ovenschaaltjes

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 125*C
Klop de eidooiers los met de vanillesuiker, slagroom, melk en 75 gr. van de suiker. Schenk het mengsel in de bakjes.
Zet de schaaltjes in een braadslee. Schenk kokend water in de braadslee tot een kwart onder de rand van de schaaltjes.
Plaats de braadslee in het midden van de oven en laat het mengsel stollen in 40-50 min.
Laat het afkoelen in de koelkast, minstens 3 uur.
Vlak voor het serveren de overige suiker gelijkmatig over de bakjes strooien en 2 min. onder de grill plaatsen tot ze mooi goudbruin zijn.

Bron

onbekend

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten