Sublieme, supermakkelijke witlofschotel

  • Goedkoop en snel, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009

Echt een toppertje in smaak en simpel te maken voor blije eters aan tafel!

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Pond witlof
500 gram aardappels
400 gram gehakt
nootmuskaat
peper
zout
75 ml kookroom (light)
kuipje kruidenboter
eitje
geraspte (oude) kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Rechthoekige ovenschaal, koekepan, kookpan, snijplankje

Voorbereiding

Aardappelen schillen, in schijfjes snijden, zouten en 5 minuten koken, afgieten en even droog laten koken, peper en nootmuskaat er over strooien en mengen met half pakje kookroom (75 ml)
Witlof overdwars in reepjes snijden, bittere en harde kern wegdoen
Gehakt kruiden naar wens en kleine balletjes van plus minus 3 cm doorsnee van draaien
Oven op 200 graden voorverwarmen

Bereidingswijze

Witlof in de helft van het bakje kruidenboter kort roerbakken voor een minuut of 5 op hoog vuur in koekepan
Gehakt balletjes rondom bruin braden in koekepan
Eitje losklutsen met scheutje melk
Gehaktballetjes in ovenschotel doen op bodem, aardappelschijfjes erbovenop met de gemende kruiden en kookroom leggen en daarboven de roergebakte witlof leggen
Geklutst eitje losgieten boven het ovenmengsel en bestrooien met geraspte (oude ) kaas
30 minuutjes in oven laten bakken

Bron

Eigen recept

Serveertip

Eet smakelijk!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten