Salade met 2 soorten zalm, asperges en rucoladressing

  • Internationaal, Voorgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009
  • Salade met 2 soorten zalm, asperges en rucoladressing

    Salade met 2 soorten zalm, asperges en rucoladressing

    Salade met 2 soorten zalm, asperges en rucoladressing

Een heerlijkie salade met gerookte zalm, graved lachs (rauwe gemarineerde zalm) en van die lekkere hele dunne groene asperges. Het lichte nootachtige smaakje van de rucoladressing past uitstekend bij de zalm.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 gram gerookte zalm
100 gram graved lachs
1 zakje gemengde sla (75 gram) (AH)
30 gram rucola
2 eetlepels notenolie
1 eetlepel zonnebloemolie
2 theelepels fijne mosterd
1 1/2 eetlepel witte balsamico-azijn
2 theelepels honing of meer naar smaak
versgemalen peper, zout
1 pakje dunne groene asperges (AH)
1 eetlepel olijfolie
kwarteleitjes of kerstomaatjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan

Voorbereiding

Kook de kwarteleitjes 4 minuten of was de kerstomaatjes.
Maak de dressing:
Snij de rucola fijn. Klop de olie, azijn, mosterd en honing tot een wat dikkige gladde dressing. Klop de rucola erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
Snij 1 cm. van de onderkant van de asperges.
Verhit de olijfolie in een kleine koekenpan. Bak hierin de asperges in plm. 3 min. beetgaar. Laat afkoelen.

Haal de vis uit het pakje en maak de plakken iets kleiner.

Bereidingswijze

Verdeel de gemengde sla over 4 borden.
Leg aan één kant de gerookte zalm en aan de andere kant de graved lachs. Leg in het midden een hoopje van de afgekoelde asperges. Verdeel de dressing over de salade.
Garneer met halve kwarteleitjes of halve kerstomaatjes.

Serveertip

Lekker met warme gebakken minibroodjes of ciabatta.

Laatste reacties

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 05-04-2009

Petra; ik ben voor een garnalen salade aan het zoeken en kwan deze zalmsalade tegen, nou dat lijkt me heerlijk, neem ik dus lekker mee. Bedankt ... Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten