Lasagne florentine met spinazie en mozzarella
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 26-03-2009
Van het Smulweblid Alidada maak ik vaak haar gerecht "Mozzarella Beef Florentine". Een overheelijke ovenschotel met spinazie, mozzarella en gehakt. Omdat we het zo lekker vinden ben ik gaan experimenteren met lasagne. We hebben gesmuld.
Ingrediënten 4 personen
350 gram rundergehakt1 blikje tomatenblokjes
1 verkruimelde vleesbouillontablet
2 theelepels suiker
2 theelepels gedroogde oregano
1 blaadje laurier
450 gram diepvries bladspinazie (ontdooid) of 750 gram verse spinazie even voorgekookt en heel goed uitgelekt
2 eieren (los geklopt)
2 eetlepels paneermeel
peper, zout, nootmuskaat
1 zakje mozzarella (uitgelekt en in kleine stukjes gesneden)
1 pak lasagne bladen (hoeveelheid afhankelijk van de schaal)
100 gram geraspte belegen geraspte kaas
3 dl melk
70 gram boter
70 gram bloem
peper, zout
nootmuskaat
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 909,48 kcal |
Koolhydraten | 72,17 g |
Eiwitten | 50,74 g |
Vetten | 45,12 g |
Benodigdheden
Grote ovenschaalgrote koekenpan
Bereidingswijze
1. GEHAKTSAUS
Bak het gehakt in een droge Koekenpan op laag vuur rul en bruin. Voeg de tomatenblokjes, verkruimelde bouillontablet, laurierblad en de suiker toe. Laat het gehakt een half uurtje sudderen. Proef nog even en maak op smaak met oregano, peper en zout. Verwijder het laurierblad.
2. SPINAZIE
Roer de losgeklopte eieren en de paneermeel door de ontdooide of goed uitgelekte voorgekookte spinazie. Maak op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
3. BECHAMELSAUS
Smelt de boter. Voeg de bloem in een keer toe. Goed roeren en 2 minuten laten garen. Melk er beetje voor beetje bij voegen tot een dikke saus ontstaat. Maak de saus op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Roer de helft van de kaas door de saus.
(De bechamelsaus kan ook uit een pakje gemaakt worden.)
4. Snij de mozzarella in kleine stukjes.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Doe onderin de vuurvaste schaal de helft van de gehaktsaus.
Leg hierop een een laag lasagnebladen.
Verdeel hierover de helft van de spinazie en de helft van de mozzarella.
Giet 1/3 deel van de bechamelsaus hierover.
Dan weer lasagnebladen, gehaktsaus, spinazie, mozzarella, lasagne, etc. etc. Eindig met lasagnebladen en daarover béchamelsaus met de rest van de geraspte kaas.
Zet de schaal in het midden van de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin ( plm. 45 minuten).
Serveertip
Lekker met een groene salade
Laatste reacties
Dat is wel heel erg leuk om te horen. Dank je wel Evelynrolf. Groetje, Petra
Ik heb nog nooit zulke lekkere lasagne gegeten.
Wat leuk om te horen AnjaRP, dank je wel voor je hele leuke reactie bij mijn recept. Groetjes en fijn weekend, Petra
Deze heb ik al vaak gemaakt en is één van onze lievelings ovenschotels.
Uit mijn meldingen: petdi58 zegt op 29 febuari 2020 15:34:43 / Was een succes. Ik kreeg hartverwarmende en lovende reacties van mijn eters.
Goed idee peldi58. In ben benieuwd hoe mijn lasagnerecept in jouw versie gesmaakt heeft. Lijkt me wel wat. Groetjes, Petra
Vandaag weer eens gemaakt. Maar dan nu een volledig vegetarische versie met 'gehackt' van de vegetarische slager. Een laag lasagnebladen heb ik vrrvangen door een laag gegrilde aubergineplakken. Ik ben benieuwd nasr dat eindresultaat.
Zulke reacties hoor ik graag Lieuwe. Altijd leuk om te horen dat een recept in de smaak is gevallen. Voor vanavond nogmaals: eet smakelijk ! Groetjes, Petra
Heerlijk van gegeten, reina vond het ook heerlijk. Heb gewoon dezelfde hoeveelheden aangehouden. Kan er vanavond zelfs nog es van eten. Tige dank Petra voor je recepten hier op smulweb.
Bij mijn meldingen: DennisKooktGraag zegt op 18 november 2019 14:33:48 Hoi Petra, Afgelopen weekend de Lasagne Florentine weer gemaakt voor 15 gasten (catering) Het was een succes! Fijne dag nog! Groetjes, Dennis