Moksi Alesi

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.

rijst schotel met balletjes gehakt (surinaams)

rijst schotel met balletjes gehakt

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
2 uien. 2 rode spaanse pepers. 400 gr. half om half gehakt. 1 ei. 0,5 th.gemberpoeder. 0,5 eetl. ketjap asin. teenje knoflook 2 takjes seld. 600 gr.wint.peen/pompoen. 75 gr. boter. 1 kippebouillon tabl. 1 th. trassie oedang(conimex). 300 gr. lang korrel rijst. zwarte peperkorels. 1 pakje roze garnalen (125 gr)
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

de ui in stukjes en de pepers fijn snijden. het gehakt,de ei, de gemberpoeder, de ketjap,1/4 deel van de ui en de helft van de pepers in een kom doen. de knoflook erboven uitpersen. de selderij erboven fijn knippen. goed mengen. kleine balletjes maken (grote walnoot).de wortel in blokjes snijden. in een braadpan 50 gr. boter verhitten. de rest van de ui en pepers +/-2 min. fruiten. het bouillon tablet en de trassie verkruimelen en 6 dl. water toevoegen. de rijst en zwarte peper toevoegen. de wortel erboven op leggen. het geheel afgedekt +/- 15 min. zachtjes koken. de wortel door de rijst scheppen en het geheel nog +/-8 min. koken. in een koekepan de rest van de boter verhitten en de gehakt balletjes bakken (+/- 5 min.) de gehakt en de garnalen door de rijst scheppen en +/- 2 min. mee verwarmen.

Serveertip

serveren met atjar tjampoer.
glaasje stroop.
1 eetl. gezeefde tamazinde(toko) oplossen in een beetje koud water. aanvullen met mineraal water. op smaak brengen met suiker.

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

bea avatar
bea

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten