Qesadillas

  • Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009

Dit gerecht is supersnel te bereiden met gesneden plakjes kipfilet (vleeswaar). Heeft u toevallig een restje gare kip dan kan dat natuurlijk ook. Eigenlijk worden quesadillas gemaakt door een tortilla te bestrooien met alle ingredienten en dan af te dekken met een tweede tortilla, deze goed aandrukken en dan de dubbele tortilla te bakken in een koekenpan. Door de tortilla`s dubbel te vouwen blijft de vulling er beter in en passen ze bovendien beter in de contactgrill waardoor ze ook nog een mooi streepjes patroon krijgen. Peppadews zijn kleine pikante pepers. Ze zijn in potjes te koop. Ze worden vaak gevuld met feta, room- of geitenkaas. Ze hebben het uiterlijk van een paprika en de grootte van een kerstomaat.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 grote bloemtortilla`s, 75gr. gesneden kipfilet (vleeswaar), 2 lente-uitjes, 8 peppadews (potje ca. 400gr.), 1 bolletje mozzarella, paar blaadjes rucola.
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

Verwarm een contactgrill voor. Leg de bloemtortilla`s op een werkvlak. Snijd de kip in reepjes en de lenteuitjes in ringetjes. Snijd de pappadews in repen en hak de mozzarella grof. Verdeel de blaadjes rucola, reepjes kip en peppadew, ringetjes lenteuit en gehakte mozzarella over een helft van elke tortilla. Druk goed aan.

Bereidingswijze

Grill de tortilla`s een voor een in de grill tot de kaas smelt en er een mooi streepjes patroon te zien is. Bak de quesadillas eventueel in een koekenpan met antiaanbaklaag in enkele druppels (olijf) olie.

Bron

Gooi en Eemlander

Serveertip

Variant:: Vervang de kip door bijvoorbeeld ham of salami.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten