Aardbeiensoep met citroensorbetijs
- Internationaal, Nagerecht
- 10-20 min.
Vooral in het begin van de lente als de aardbeien nog niet zoveel zon hebben gekregen, of met de Spaanse aardbeien, die een beetje hard zijn, kun je dit lekkere toetje maken.
Door de citroen krijgen de aardbeien een vollere smaak.
Ik maak het vaak als ik eters krijg en niet veel tijd heb.
Bij ons een topper. ook zonder likeur voor de kinderen lekker.
Doe er dan een scheutje limonadesiroop door.
Ingrediënten 4 personen
500 gram aardbeien2 zakjes vanillesuiker
1 volle eetlepel poedersuiker
2 eetlepels citroensap
snufje zout
1 klein glaasje aardbeienlikeur (Fraise de bois) of limoncello (=Italiaanse citroenlikeur)
1 bakje citroensorbetijs (AH)
citroenmelisse of basilicum
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 90,10 kcal |
Koolhydraten | 20,20 g |
Eiwitten | 5,92 g |
Vetten | 5,01 g |
Benodigdheden
Staafmixer
Bereidingswijze
Aardbeien wassen en in vieren snijden.
400 gram aardbeien met citroensap, vanillesuiker, poedersuiker en snufje zout op laag vuur aan de kook brengen. Vuur uitdraaien en aardbeien pureren.
Rest van de aardbeien en de likeur door de gepureerde aardbeien roeren.
Alles laten afkoelen.Aardbeiensoep verdelen over 4 brede glazen schaaltjes.
In het midden een bolletje citroensorbetijs leggen.
Garneren met citroenmelisse of basilicum.
Serveertip
Ook heerlijk met pistache-ijs of vanille-roomijs!