Aardbeiensoep met citroensorbetijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

  • Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

Vooral in het begin van de lente als de aardbeien nog niet zoveel zon hebben gekregen, of met de Spaanse aardbeien, die een beetje hard zijn, kun je dit lekkere toetje maken.
Door de citroen krijgen de aardbeien een vollere smaak.
Ik maak het vaak als ik eters krijg en niet veel tijd heb.
Bij ons een topper. ook zonder likeur voor de kinderen lekker.
Doe er dan een scheutje limonadesiroop door.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardbeien
2 zakjes vanillesuiker
1 volle eetlepel poedersuiker
2 eetlepels citroensap
snufje zout
1 klein glaasje aardbeienlikeur (Fraise de bois) of limoncello (=Italiaanse citroenlikeur)
1 bakje citroensorbetijs (AH)
citroenmelisse of basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 90,10 kcal
Koolhydraten 20,20 g
Eiwitten 5,92 g
Vetten 5,01 g
Benodigdheden

Staafmixer

Bereidingswijze

Aardbeien wassen en in vieren snijden.
400 gram aardbeien met citroensap, vanillesuiker, poedersuiker en snufje zout op laag vuur aan de kook brengen. Vuur uitdraaien en aardbeien pureren.
Rest van de aardbeien en de likeur door de gepureerde aardbeien roeren.
Alles laten afkoelen.Aardbeiensoep verdelen over 4 brede glazen schaaltjes.
In het midden een bolletje citroensorbetijs leggen.
Garneren met citroenmelisse of basilicum.

Serveertip

Ook heerlijk met pistache-ijs of vanille-roomijs!

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

pwiggers avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten