Aardbeiensoep met citroensorbetijs

  • Internationaal, Nagerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009
  • Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

  • Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

    Aardbeiensoep met citroensorbetijs

Vooral in het begin van de lente als de aardbeien nog niet zoveel zon hebben gekregen, of met de Spaanse aardbeien, die een beetje hard zijn, kun je dit lekkere toetje maken.
Door de citroen krijgen de aardbeien een vollere smaak.
Ik maak het vaak als ik eters krijg en niet veel tijd heb.
Bij ons een topper. ook zonder likeur voor de kinderen lekker.
Doe er dan een scheutje limonadesiroop door.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
500 gram aardbeien
2 zakjes vanillesuiker
1 volle eetlepel poedersuiker
2 eetlepels citroensap
snufje zout
1 klein glaasje aardbeienlikeur (Fraise de bois) of limoncello (=Italiaanse citroenlikeur)
1 bakje citroensorbetijs (AH)
citroenmelisse of basilicum
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Staafmixer

Bereidingswijze

Aardbeien wassen en in vieren snijden.
400 gram aardbeien met citroensap, vanillesuiker, poedersuiker en snufje zout op laag vuur aan de kook brengen. Vuur uitdraaien en aardbeien pureren.
Rest van de aardbeien en de likeur door de gepureerde aardbeien roeren.
Alles laten afkoelen.Aardbeiensoep verdelen over 4 brede glazen schaaltjes.
In het midden een bolletje citroensorbetijs leggen.
Garneren met citroenmelisse of basilicum.

Serveertip

Ook heerlijk met pistache-ijs of vanille-roomijs!

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

caroca avatar
caroca 28-04-2015

Het was echt heel erg lekker! Heb mooi mijn nieuwe ijsmachine uit kunnen proberen! Bedankt voor het recept!

jaani avatar
jaani 16-08-2009

Heerlijke heerlijk heerlijk!! Heb het gister gemaakt als toetje bij een etentje. Ze vonden het zalig!! Ik heb alleen het citroenijs zelf gemaakt. Bedankt voor dit recept, ik ga het vaker maken. Groetjes, Jaani

adeline43 avatar
adeline43 03-08-2009

5 sterren zijn beslist te weinig voor dit nagerecht.Wij hebben met z``n achten gesmuld en bijna het bord afgelikt haha unaniem krijg jij van ons 8x 10 punten.Bedankt,groetjes Adeline

adeline43 avatar
adeline43 30-07-2009

ik neem dit recept graag mee,lijkt mij heerlijk als afsluiting van een bbq of diner.Groetjes, Adeline

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 22-07-2009

Heerlijk, heerlijk, heerlijk het was een grote hit tijdens het buffet. Ik ga het beslidt vaker maken. Groetjes, Margrit

alidada avatar
alidada 18-07-2009

Ik heb dit gisteren gemaakt, heel makkelijk klaar te maken. Ik heb limoncello gebruikt maar dan wel een die uit Italië komt (Limoncetta di Sorrento) Verder heb ik een heel klein beetje versgemalen zwarte peper erbij gedaan. Ik had citroenmelisse op mijn balkon dus dat kon ik vers plukken en als garnering gebruiken. Mijn complimenten voor dit recept, het is een blijvertje hier en zal het zeker een keer maken als ik gasten krijg. Groetjes, Louise

rmdelvoie avatar
rmdelvoie 24-06-2009

Geweldig, dit is een dessert dat ik ook kan eten omdat er geen room of roomijs in zit. Ga het tevens uitproberen of ik het kan gebruiken als toetje voor het buffet van de "Jeu de Boule Club". Bedankt, Margrit

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten