1. Home
  2. Recepten
  3. Voorgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Tijgerprawns op friet van groente en romige paprikasaus

Tijgerprawns op friet van groente en romige paprikasaus

Door: antpe

  • Nederlands, Voorgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009

Ingrediënten 4 personen


1 zak tigerprawns
2 teentjes geperste knoflook
2 el. pesto
olijfolie
1 aubergine
1 courgette
100 gr. bloem vermengd met zout en peper
bosje verse basilicum
1/2 pot gegrilde paprika`s
1 dl. slagroom


Tijgerprawns op friet van groente en romige paprikasaus
Tijgerprawns op friet van groente en romige paprikasaus

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Marineer de ontdooide garnalen in een scheut olie vermengd met knoflook en pesto, laat deze het liefst 2 uur staan.
Laat de paprika`s uitlekken en haal zoveel mogelijk pitjes eruit. Kook de papirka`s samen met room ongeveer 5 min. zachtjes in een steelpan, pureer dit dat tot een fijne saus.
Breng op smaak met zout en peper.
Snijd de aubergine en courgette in 1 cm. dikke schuine plakken en snijd hier frieten van.
Wentel beide soorten apart van elkaar door de bloem en bak ze ook apart in hete olie goudbruin, want de courgettefrieten zijn eerder gaar.
Houd de groentefriet warm in de oven.
Bak de garnalen met olie gaar en rose in een hete Koekenpan.
Schep een beetje van de saus in een diep bord en verdeel de groentefriet erop tot een bergje.
Schik de garnalen rondom en garneer met flink veel blaadjes basilicum.

Bron

Onbekend



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top