Paratha

  • Indiaas, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009
  • Paratha

    Paratha

    Paratha

Meelspijzen:

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
250 g volkorenbloem
1 t zout
150 ml koud water
50 g boter en een kwastje
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

1. Meng bloem en zout in een kom en kneed met water tot een stevig elastische deeg.
2. Laat 15 min onder een vochtige doek liggen.
3. Smelt boter en houd warm.
4. Rol nu tien balletjes uit tot 1/2 cm. dikte.
5. Doop kwastje in boter en bestrijk één kant.
6. Vouw ene helft van deeglapje over andere helft en bestrijk halve lapje weer met boter.
7. Vouw halve deeglapje weer tot een kwart lapje.
8. Dan rol jij deze lapjes uit tot de grote van een schoteltje. (zo 3/4 cm dikt)
9. Bak parathas in droge pan en bestrijk bovenste helft met boter keer om en doen hetzelfde. (keer een paar keer tot lapjes op gepoft zijn en deeg gaar zijn).
10. Warm houden in aluminiumfolie in oven bij 140*C. (wel zo spoedig mogelijk eten)

Bron

Kerrie uit een multiculturele keuken

Serveertip

Paratha past heel goed bij kerrie gerechten.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten