Kaaskroketten van het huis

  • Belgisch,
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009
  • Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

  • Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

Niets lekkerder als huisgemaakte kaaskroketten ! Dit recept is van Maria, de moeder van de sterrenchef van "de schone van Boskoop" te Boechout !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-125g boter
-150g bloem
-5 eieren
-circa 0,75 l (verse) melk
-100g parmezaan
-100g gruyère
-100g emmentaler
-100g gemalen Hollandse kaas
-paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 918,29 kcal
Koolhydraten 37,15 g
Eiwitten 49,90 g
Vetten 62,13 g

Voorbereiding

-Maak een roux door de boter te smelten en er de bloem door te roeren.
- Laat de roux even drogen en voeg al roerend de melk toe.
-Laat even doorkoken.

Bereidingswijze

-Roer de eierdooiers door de saus en breng ze terug even tot aan het kookpunt.
-Voeg de 4 soorten gemalen kaas toe en meng alles goed.
- Doe het kaasmengsel op een plaat en laat opstijven in de koelkast.
-Snijd de kaassaus nadien in stukken en rol ze achtereenvolgens in bloem, eiwit en paneermeel.
-Bak ze in de frituur op 180°C

Serveertip

als de kroketjes boven blijven drijven in de frituur, dan zijn ze klaar !
*serveer met gefrituurde peterselie.en een sneetje citroen

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

ecureuil avatar
ecureuil 12-12-2012

Even gegoogeld en toe dit gevonden:[br] http://recepten.vt4.be/node/2791[br] 75 DL melk dus ofwel 7,5 liter, dat lijkt me dan weer een beetje veel. Zou het soms 75 cl moeten zijn?

nadine19781 avatar
nadine19781 12-12-2012

Heerlijk!

kennmelis avatar
kennmelis 12-02-2012

Deze ga ik zeker eens proberen! Als belg zijnde vind ik de kaaskroketten heerlijk en zoals in belgie heb ik ze in nederland nog niet gevonden.

Vespist123 avatar
Vespist123 28-11-2011

Ik denk dat 75 ml melk véél te weinig is om aan de roux toe te voegen. Is dit geen drukfout of wordt er een foute volumeeenheid vermeld in het recept ????

ninika avatar
ninika 16-11-2010

Ik heb dit receptje gemaakt en het eindresultaat was echt super! Bedankt voor dit receptje, dit ga ik nog vele keren maken. Groetjes

floraturk avatar
floraturk 29-09-2010

Het eindresultaat was prima, maar ik weet niet hoe jullie dat toch allemaal gedaan hebben met die hoeveelheid melk. Met opgegeven hoeveelheid van melk had ik nog geeneens een dikke massa om even te laten koken, heb verder bijgegoten op goed gevoel (rekening houdend dat eierdooiers er nog bij moesten), maar ik denk dat ik zeker 175ml melk, als het niet meer is gebruikt.

Veertjepluis avatar
Veertjepluis 20-07-2010

doordat ik sinds kort weet dat ik geen tarwe mag eten, maak ik nu nog meer dingen zelf (met spelt). Dit recept doet me watertanden, maar is die 75 ml melk de juiste hoeveelheid? Dat lijkt me zo weinig, slechts 3 eetlepels. Daar krijg je toch geen saus mee met die hoeveelheid boter en bloem?

jacgueline avatar
jacgueline 27-10-2009

Hallo Marc wat een super recept we zijn gek op kaas a.s zaterdag ga ik dit maken je hoort nog van me groetjes Jacgueline

eol1 avatar
eol1 30-07-2009

Marc, Ik ga dit zeker proberen toen ik jaren geleden in een Belgies restaurant werkte (DE BOSHOEVE in Stekene) heb ik van een kok ongeveer het zelfde recept gehad maar ben dat kwijt geraakt dus ben ik blij met jou recept dank daarvoor groetjes Leo

iggy1 avatar
iggy1 04-07-2009

Het water loopt me in de mond en ik ben zo te zien niet de enige,dankjewel! Groetjes Irene.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten