Kaaskroketten van het huis

  • Belgisch,
  • 20-30 min.
  • Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

  • Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

    Kaaskroketten van het huis

Niets lekkerder als huisgemaakte kaaskroketten ! Dit recept is van Maria, de moeder van de sterrenchef van "de schone van Boskoop" te Boechout !

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
-125g boter
-150g bloem
-5 eieren
-circa 0,75 l (verse) melk
-100g parmezaan
-100g gruyère
-100g emmentaler
-100g gemalen Hollandse kaas
-paneermeel
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 918,29 kcal
Koolhydraten 37,15 g
Eiwitten 49,90 g
Vetten 62,13 g

Voorbereiding

-Maak een roux door de boter te smelten en er de bloem door te roeren.
- Laat de roux even drogen en voeg al roerend de melk toe.
-Laat even doorkoken.

Bereidingswijze

-Roer de eierdooiers door de saus en breng ze terug even tot aan het kookpunt.
-Voeg de 4 soorten gemalen kaas toe en meng alles goed.
- Doe het kaasmengsel op een plaat en laat opstijven in de koelkast.
-Snijd de kaassaus nadien in stukken en rol ze achtereenvolgens in bloem, eiwit en paneermeel.
-Bak ze in de frituur op 180°C

Serveertip

als de kroketjes boven blijven drijven in de frituur, dan zijn ze klaar !
*serveer met gefrituurde peterselie.en een sneetje citroen

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

marcdepester avatar
marcdepester

Doorsturen

Home Recepten