1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Tulband
  5. Tulband

Tulband

Door: antpe

  • Nederlands, Banket
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 26-03-2009

Ingrediënten 6 personen


500 gr. bloem
5 eieren
1 zakje bakpoeder
250 gr. boter
250 gr. suiker
2 zakjes vanillesuiker
1 zak Tutti frutti
snufje zout.


Tulband
Tulband

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd 300 gr. van de tutti frutti fijn en week dat in 1 dl. vocht dit kan water, maar ook port, thee of appelsap zijn.
Klop of mix de eieren met de beide suikers en het zout flink licht en crèmig en zeef er de bloem en het bakpoeder boven. Klop alles goed door elkaar en spatel er de zachte boter en uitgelekte tutti fruti door.
Doe de massa in een ingevette tulbandvorm en bak deze in een oven van 165*C. gedurende 60 min.
Kook de rest van de tutti frutti in een scheutje vocht in enkele minuten zacht.
Giet af en serveer bij de tulband.

Bron

Onbekend



Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top