Grootmoeders hachee

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2009
  • Grootmoeders hachee

    Grootmoeders hachee

    Grootmoeders hachee

Grootmoeders tip:
Je kunt de hachee ook eens met appeltjes en stroop maken. Laat daarvoor de azijn achterwege en voeg 2 el. rinse appelstroop toe. Stoof 2 geschilde, in partjes gesneden zure appels de laatste 15 min. met de hachee mee. Of snijd 2 tomaten klein en stoof die nog 10 min. mee.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
5 uien
50 gr. boter
600 gr. hacheevlees
zout, peper
2 el. bloem
1 runderbouillonblokje
1/2 l. warm water
2 el. azijn
1 tl. suiker
2 laurierblaadjes
4 kruidnagels
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 424,09 kcal
Koolhydraten 14,37 g
Eiwitten 32,62 g
Vetten 25,32 g

Bereidingswijze

Pel de uien en snijd ze in stukken. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan. Voeg na ca. 2 min. de stukken ui toe. Breng vlees en uien op smaak met zout en peper. Bestuif met bloem en roer goed door elkaar.
Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 l. warm water toe. Het vlees moet net onderstaan. Voeg de azijn, suiker, laurierblaadjes en kruidnagels toe. Breng het geheel langzaam aan de kool.
Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met zout en peper.

Bron

onbekend

Serveertip

Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes.

Laatste reacties

Kaliraki avatar
Kaliraki 16-09-2015

vandaag gemaakt ... was heerlijk!!!!!

nvdwiel avatar
nvdwiel 10-10-2014

Heerlijk recept, al gemaakt en voor heel veel herhaling vatbaar!

BlackDi avatar
BlackDi 10-11-2013

Hij is heerlijk!!

cornelius0807 avatar
cornelius0807 17-09-2013

Bruine suiker!! Hoeveelheden uit de losse pols.....

mobiel_1372677055 avatar
mobiel_1372677055 12-09-2013

Idd een erg lekker recept en zoals al gezegd is het moeilijk er vanaf te blijven tot het gaar is. voeg zelf ipv het water en bouillonblokje 3 dl eigen gemaakte bouillon toe en een flesje westmalle dubbel. Dan wel zorgen dat het niet gaat koken (af en toe een blupje is geen probleem) anders betaat de kans dat door het koken het bier erg bitter wordt.

Handybrand avatar
Handybrand 04-03-2013

Dit recept al wat vaker gemaakt...toppertje....ik zelf doe er nog 1 verse rode peper bij...wat extra pit. In plaats van 2 eetlepels azijn doe ik er 1 eetlepel azijn in en daarbij 2 eetlepels Rinse appelstroop. Om het nog wat kruidiger te maken ipv 4 kruidnagels doe ik er 5 in.Het probleem met dit recept is dat je bijna niet kan wachten tot je het kan gaan eten.....de geuren dwalen door de keuken....super nog een tip.... doe de bloem, peper en zout in een beslagkom, schud dit goed door elkaar.... doe de boter in de pan en in de tussentijd haal je het vlees door de mix van bloem, peper en zout....als de boter bruin aan het worden is dan kan het vlees in de pan.

Noeltje38 avatar
Noeltje38 28-08-2012

Het ziet er erg lekker uit, ik heb het nu in de oven staan om te garen!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten