Filippijnse biefstuk

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2009
  • Filippijnse biefstuk

    Filippijnse biefstuk

    Filippijnse biefstuk

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
4 biefstukken van 150 gr.
2 el. citroensap
zout, peper
4 el. ketjap manis
3 uien
2 teentjes knoflook
1 dl. vlees of runderbouillon
olie om in te vetten.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Druk de biefstukken met de handpalmen wat platter.
Meng het citroensap, zout, peper en de ketjap door elkaar en leg de biefstukken in dit mengsel. Laat ze 1 uur onder af en toe keren, marineren.
Schil en rasp de uien. Knijp de knoflook erboven uit.
Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog. Roer de geraspte ui en de uitgeperste knoflook samen met de bouillon door de overgebleven marinade. Breng deze saus aan de kook en laat die 10 min. zachtjes pruttelen.
Bestrijk de biefstukken met olie en rooster ze in 8 min. aan beide kanten bruin.
Leg de biefstukken op een bord en schep de saus erbij

Bron

onbekend

Serveertip

Leg de biefstukken op een bord en schep de saus erbij.
Lekker met drooggekookte rijst met wat voorjaarsuitjes en gehakte pinda`s erdoor.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten