1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Filippijnse keuken
  5. Biefstuk
  6. Filippijnse biefstuk

Filippijnse biefstuk

  • Filippijns, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 25-03-2009

Ingrediënten 4 personen


4 biefstukken van 150 gr.
2 el. citroensap
zout, peper
4 el. ketjap manis
3 uien
2 teentjes knoflook
1 dl. vlees of runderbouillon
olie om in te vetten.



Filippijnse biefstuk
Filippijnse biefstuk
Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Druk de biefstukken met de handpalmen wat platter.
Meng het citroensap, zout, peper en de ketjap door elkaar en leg de biefstukken in dit mengsel. Laat ze 1 uur onder af en toe keren, marineren.
Schil en rasp de uien. Knijp de knoflook erboven uit.
Haal de biefstukken uit de marinade en dep ze droog. Roer de geraspte ui en de uitgeperste knoflook samen met de bouillon door de overgebleven marinade. Breng deze saus aan de kook en laat die 10 min. zachtjes pruttelen.
Bestrijk de biefstukken met olie en rooster ze in 8 min. aan beide kanten bruin.
Leg de biefstukken op een bord en schep de saus erbij

Serveertip

Leg de biefstukken op een bord en schep de saus erbij.
Lekker met drooggekookte rijst met wat voorjaarsuitjes en gehakte pinda`s erdoor.

Bron

Onbekend



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van antpe
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top