Speklappen op de barbecue

  • Nederlands,
  • > 120 min.
  • Speklappen op de barbecue

    Speklappen op de barbecue

    Speklappen op de barbecue

  • Speklappen op de barbecue

    Speklappen op de barbecue

    Speklappen op de barbecue

Doorregen speklappen laten zich, nadat ze enige tijd zijn gemarineerd, heel goed boven het gloeiende houtskkoolbed van de barbecue roosteren.
U kunt ze natuurlijk ook onder een hete oven-grill op grill-plaat/pan roosteren.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gr. doorregen speklappen.
2 el. citroensap
2 el. zoete Indonisische sojasaus (Ketjap benteng manis)
4 el. olie
1-2 tl. sambal oelek
1 teentje knoflook
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 579,32 kcal
Koolhydraten 0,85 g
Eiwitten 25,57 g
Vetten 52,31 g

Bereidingswijze

Maak het vlees droog met keukenpapier.
Meng in een kom citroensap met ketjap, olie en sambal. Pers het teentje knoflook er door en roer het samen met 1/3 tl. grof gemalen zwarte peper door het mengsel. Haal de speklappen door het mengsel, leg ze in een kom en schenk de resterende marinade er over.
Laat de lappen 1 1/2 tot 2 1/2 uur liggen. Keer ze van tijd tot tijd even om.
Maak de lappen vlak voor het roosteren opnieuw droog met keukenpapier.
Rooster de lappen in 12 tot 15 min. aan weerzijden knapperig, bruin en gaar. Bestrijk de lappen tijdens het roosteren nog enkele malen met de resterende marinade. Bestrooi de speklappen na het roosteren eventueel met een beetje zout.

Bron

onbekend

Serveertip

Geef bij de geroosterde speklappen een eenvoudige tomatensaus of kruidenboter. Een frisse gemengde salade (komkommer, radijs, stengeluien en kropsla) en knapperig stokbrood.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

antpe avatar
antpe

Doorsturen

Home Recepten