Rösti van jamie oliver

  • Bijgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 25-03-2009
  • Rösti van jamie oliver

    Rösti van jamie oliver

    Rösti van jamie oliver

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 196,31 kcal
Koolhydraten 30,64 g
Eiwitten 3,35 g
Vetten 5,93 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 200°C.

Bereidingswijze


  • Verhit in een ovenvaste pan met anti-aanbaklaag een scheut olijfolie.
  • Doe er de boter bij en hussel de aardappelen erdoor, met een mespunt zout en peper, de rozemarijnblaadjes en de hele knoflooktenen.
  • Roerbak dir alles ongeveer 10 minuten op lkaag vuur, tot de aardappelen zacht beginnen te worden.
  • Zet da pan vervolgens ongeveer 25 minuten in de oven of tot de aardappelen goudgeel zijn, zowel aan de boven- als de onderkant.
  • Haal de pan uit de oven en dek hem af met een stuk vetvrij papier.
  • Wikkel je hand in een theedoekof gebruik een bord van precies de uiste maat en oefen druk uit op het vetvrije papier om de rösti compact te maken.
  • Verwijder het vetvrije papier en zet de pan nog25 minuten terug in de oven.
  • Snijd de rösti voor het serveren in stukken.

Bron

Kook met Jamie

Laatste reacties

eukalinda avatar
eukalinda 25-06-2009

lekker! heb het wel iets korter in de oven gedaan, en de na 30 minuten de oventemperatuur lager gezet.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten