Rösti van jamie oliver
- Bijgerecht
- 60-120 min.
- Geplaatst op 25-03-2009
Ingrediënten 4 personen
- olijfolie
- een klontje boter
- 600 gram bloemig kokende aardappelen, geschild en in lucifertjes gesneden.
- zeezout en zwarte peper uit de molen
- een paar takjes rozemarijn, alleen de naaldjes
- 6 tenen knoflook, gepeld
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 196,31 kcal |
Koolhydraten | 30,64 g |
Eiwitten | 3,35 g |
Vetten | 5,93 g |
Voorbereiding
Verwarm de oven voor op 200°C.
Bereidingswijze
- Verhit in een ovenvaste pan met anti-aanbaklaag een scheut olijfolie.
- Doe er de boter bij en hussel de aardappelen erdoor, met een mespunt zout en peper, de rozemarijnblaadjes en de hele knoflooktenen.
- Roerbak dir alles ongeveer 10 minuten op lkaag vuur, tot de aardappelen zacht beginnen te worden.
- Zet da pan vervolgens ongeveer 25 minuten in de oven of tot de aardappelen goudgeel zijn, zowel aan de boven- als de onderkant.
- Haal de pan uit de oven en dek hem af met een stuk vetvrij papier.
- Wikkel je hand in een theedoekof gebruik een bord van precies de uiste maat en oefen druk uit op het vetvrije papier om de rösti compact te maken.
- Verwijder het vetvrije papier en zet de pan nog25 minuten terug in de oven.
- Snijd de rösti voor het serveren in stukken.
Bron
Kook met Jamie
Laatste reacties
lekker! heb het wel iets korter in de oven gedaan, en de na 30 minuten de oventemperatuur lager gezet.