Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver
- Wereld, Bijgerecht
- 30-60 min.
Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.
Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken
Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cmzeezout en zwarte peper uit de molen
een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
olijfolie
5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 167,88 kcal |
Koolhydraten | 30,44 g |
Eiwitten | 3,29 g |
Vetten | 2,89 g |
Bereidingswijze
Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng aan de kook.
Laat ze meteen in een vergoiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
Vermorsel de rozemarijn blaadjes in een vijzel.
Verhit een beetje olie in een braadslee
Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin.
Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
Zet de braadslee 20 - 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.
Bron
Kook met Jamie
Serveertip
Serveer hieer een frisse salade bij, en een lekker stukje vlees.