Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

  • Wereld, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

    Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

    Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.

​Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm
zeezout en zwarte peper uit de molen
een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
olijfolie
5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 167,88 kcal
Koolhydraten 30,44 g
Eiwitten 3,29 g
Vetten 2,89 g

Bereidingswijze

Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng aan de kook.
Laat ze meteen in een vergoiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
Vermorsel de rozemarijn blaadjes in een vijzel.
Verhit een beetje olie in een braadslee
Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin.
Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
Zet de braadslee 20 - 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Bron

Kook met Jamie

Serveertip

Serveer hieer een frisse salade bij, en een lekker stukje vlees.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dolinda2 avatar

Doorsturen

Home Recepten