Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

  • Wereld, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2009
  • Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

    Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

    Aardappeltjes met rozemarijn van jamie oliver

Supersnelle aardappeltjes uit de oven. Door ze in blokjes te snijden zijn ze veel sneller gaar. Je kunt in plaats van rozemarijn ook gerust andere kruiden gebruiken, zoals tijm of salie. Of doe er eens gebakken uitejs, gehalveerde champignons of stukjes rookspek doorheen.

​Lees meer: 12x aardappels om je vingers bij af te likken

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
600 gram nieuwe aardappelen, geschild en in blokjes gesneden van 2,5 cm
zeezout en zwarte peper uit de molen
een takje verse rozemarijn, alleen de blaadjes
olijfolie
5 tenen knoflook, ongepeld en plat geslagen.
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Doe de blokjes aardappel in een grote pan koud water met wat zout en breng aan de kook.
Laat ze meteen in een vergoiet uitlekken en een paar minuten uitwasemen, tot ze min of meer droog zijn.
Vermorsel de rozemarijn blaadjes in een vijzel.
Verhit een beetje olie in een braadslee
Doe de tenen knoflook, aardappeltjes en rozemarijn erin.
Bestrooi ze met wat peper en zout en hussel alles goed door elkaar.
Zet de braadslee 20 - 25 minuten in de oven, schud de aardappeltjes regelmatig en haal ze uit de oven wanneer ze lekker goudbruin en krokant zijn.

Bron

Kook met Jamie

Serveertip

Serveer hieer een frisse salade bij, en een lekker stukje vlees.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Ronan_van_Stokkom955 avatar

Was erg lekker

tina1951 avatar
tina1951 29-11-2014

Neem ik mee :-)

mikoo avatar
mikoo 14-02-2014

Heerlijk krokant aan de buitenkant, zacht binnenin en vol smaak!

rondeel avatar
rondeel 01-12-2012

Heerlijk gerechtje! Simpele smaken die samen heel goed combineren!!

funk001 avatar
funk001 29-07-2009

Dit is inderdaad fantastisch lekker, ik vind ze zelf nóg lekkerder als je de schil eraan laat en de rozemarijntakes niet kapot maakt. Veel knoflook, goed door elkaar heenroeren tussentijds zodat de smaken lekker in elkaar trekken

margje_a avatar
margje_a 04-05-2009

Dit klinkt ook erg lekker en de nieuwe aardappeltjes komen eraan. Groetjes Marga

alidada avatar
alidada 01-04-2009

Dit neem ik mee, ik neem altijd roseval aardappeltjes, kook ze even voor, snijdt ze dan in plakjes en doe ze met rozemarijn (hele takjes) en knoflook (uitgeperst) in de oven. Ik wil dit ook wel eens proberen. Je hoort van mij als ik het gemaakt heb. Groetjes, Louise

softbalster21 avatar
softbalster21 27-03-2009

Deze zijn echt lekker!!! Is een aanrader!!!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten