Lasagne met vis van jamie oliver

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Lasagne met vis van jamie oliver

    Lasagne met vis van jamie oliver

    Lasagne met vis van jamie oliver

Dit is een heel speciaal Venetiaans gerecht met gebakken vis. Het is een soort variant op de Engelse Fish-Pie, met pasta in plaats van aardappelen.Italianen zijn meestal strikt in de regel dat je vis en kaas nooit mag combineren, maar in dit geval doen ze een oogje dicht en gebruiken ze een klein beetje parmezaan om het af te maken.

Deel dit recept

Ingrediënten 5 personen

  • 125 gram boter
  • 1 ui fijngehakt
  • 2 middelgrote wortels, geschild en fijngehakt
  • 3 stengels bleekselderij, schoongemaakt en fijngehakt
  • 1 kleine venkelknol, schoongemaakt en fijngehakt
  • klein bosje peterselie, steeltjes apart en de blaadjes gehakt
  • een vers takje laurier
  • een plak pancette of bacon
  • 12 hele verse grote garnalen, de koppen ersf en apart gelegd
  • 1 dl witte wijn
  • 8,5 dl melk
  • 80 gram bloem
  • zeezout en zwarte peper uit de molen
  • een halve muskaatnoot gerapt
  • 600 gram visfilet (probeer kabeljauw, rode mul, zeebaars, brasem of zalm) zonder vel en in stukjes gesneden
  • 300 gram kerstomaatjes, doormidden gesneden
  • 70 gram vers van het stuk geraspte parmezaanse kaas
  • 250 gram lasagne vellen
  • een bosje rucola, gewassen en gedroogd

    VOOR HET BROODKRUIM:
  • 50 gram broodkruim
  • klein bosje verse peterselie, alleen de blaadjes
  • de geraspte schil van 1 citroen.
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 872,16 kcal
Koolhydraten 71,39 g
Eiwitten 58,99 g
Vetten 35,29 g

Voorbereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Bereidingswijze


  • Smelt de helft van de boter in een grote pan op matig vuur. Doe de ui, wortel, selderij en venkel erbij en fruit die 10 minuten op laag vuur met de deksel op de pan.
  • Pak de peterselietakjes en het takje laurier bij elkaar, rol het bundeltje in de pancetta en bind het rolletje met een stukje keukentouw vast.Doe dit samen met de garnalenkoppen bij de groenten in de pan en laat dit alles ongeveer 15 minuten op staan, tot de groenten lekker zacht, maar nog niet verkleurd en de garnalenkoppen mooi roze zijn.
  • Giet de wijn erbij en laat het vocht een paar minuten inkoken.
  • Schenk de melk erbij en laat het op laag vuur weer aan de kook komen. Draai zodra de melk begint te koken het vuur uit en leg het deksel op de pan zodat de smaken op elkaar kunnen inwerken.

  • Verhit de rest van de boter in een andere groten pan, doe wanneer de boter helemaal is gesmolten en pruttekt de bloem erbij en roer tot een glad papje.
  • Vis met een tang de garnalenkoppen en het kruidenbundeltje uit de hete melk en knijp er boven de pan het sap uit alvorens ze weg te gooien.
  • Schep een flinke lepel hete melk met groente bij het boter-bloemmengsel en roer het glad. Doe er nog een schep bij en roer opnieuw. Herhaal dit tot de melk en groente op is en je een dikke witte saus hebt.
  • Laat dit al roerend langzaam aan de kook komen en een paar minuten doorkoken om de bloem gaar te laten worden.
  • Et de pan van het vuur en breng de saus op smaak met zout en peper en nootmuskaat. Als je nog voelsprieten van de garnalen ziet drijven moet je die eruit vissen.

  • Schep een kwart van de saus in een grote lasagneschaal en strijk het gelijkmatig uit zodat het ook goed in de hoeken komt.
  • Leg er een derde deel van de vis, een derde deel van de tomaten, een derde deel van de gehakte peterselie en ongeveer een kwart van de parmezaanse kaas op en bedek dit alles met lasagnevellen.
  • Herhaal dit met nog twee lagen vulling en paste, strijkhet laatste restje saus erover en strooi er het laatste beetje parmezaanse kaas over.
  • Maak de broodkruimels, peterselieblaadjes en citroenschil fijn in een keukenmachine en strooi het mengsel erover.
  • Dek de lasagne af met aluminiumfolie en zet de schaal 45 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Haal na een half uur de foline eraf.
  • Zorg ervoor dat de lasagne door en door gloeiend heet is en serveer er een beetje rucola met wat dressing bij.

Bron

Kook met Jamie

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

dolinda2 avatar
dolinda2

Doorsturen

Home Recepten