Tori Teriyaki kip

  • Japans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 24-03-2009

Een lekker kipgerecht, snel klaar en toch apart, kippendijen zijn heerlijk mals. ipv sherry kan je ook Mirin(zoete Japanse rijstwijn) gebruiken.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
100 ml droge sherry
100 ml Japanse sojasaus
600 gr. kippendijen(kipkarbonades zonder bot) in stukken
3 eetl. suiker
3 eetl. zonnebloemolie
1 cm verse gember geraspt
1 theel. sesamzaadjes geroosterd
1 bosui in ringetjes
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Pan, wok

Voorbereiding

Breng de sherry aan de kook, laat even doorkoken tot de alcohol verdampt is en voeg de sojasaus en suiker toe en laat de teriyakisaus een beetje inkoken todat ze stroperig is.

Bereidingswijze

Verhit de olie in een wok. Roerbak hierin de kip in 6-8 minuten. Verwijder eventueel het overtollige vocht door een stukje keukenpapier in de pan te dopen.
Schenk de teriyakisaus erbij en laat op een hoog vuur verdampen. Als de saus dikker wordt en gaat glanzen dan de gember toevoegen.
Bestrooi het gerecht met sesamzaadjes en bosui

Bron

Allerhande

Serveertip

Lekker met rijst en groene groenten zoals bijv. Broccoli of boontjes

Laatste reacties

orphan avatar
orphan 07-04-2009

een lekker recept ,groetjes

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten