Ratatouilletaart
- Frans, Ovenschotel
- 30-60 min.
- Geplaatst op 23-03-2009
proef frankrijk van dichtbij
Ingrediënten 4 personen
Pak koopmans bodem hartige taart150 gr. rauwe ham
50 gr. zwarte olijven zonder pit
600 gr. ratatouille (rode en groene paprika, courgette, aubergine, winterwortel)
2 eetlepels olijfolie
3 eieren
10 cl. crème fraîche
basilicum
peper en zout
boter om in te vetten
Benodigdheden
taartvorm ovenBereidingswijze
Maak de bodem van de taart volgens de verpakking
Verwarm de oven voor op 200 C
Snij de ham ratatoulle groenten in stukjes en de olijven in kleine plakjes
Verhit de olie en bak de ham en olijven
Voeg vervolgens de ratatouillegroenten toe en roerbak dit ca. 5 minuten
Bron
proef de provance
Serveertip
Smeer een taartvorm goed in met olie en bedek de randen met het deeg
Voeg het ratatouillemengsel toe
Klop de eieren en crème fraîche met gedroogde basilicum en een beetje peper en zout schuimig en giet dit gelijkmatig over de taart
Strooi de basilicum erover en bak de taart in het midden van de oven in ca. 45 minuten af. Ter garnering kun je nog wat verse blaadjes basilicum op de taart leggen.
Laatste reacties
Er zijn nog geen reacties