Gebakken kabeljauw met Parmaham en wittewijnsaus

  • Italiaans, Feestmaaltijd
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-03-2009
  • Gebakken kabeljauw met Parmaham en wittewijnsaus

    Gebakken kabeljauw met Parmaham en wittewijnsaus

    Gebakken kabeljauw met Parmaham en wittewijnsaus

Door de Parmaham krijgt de kabeljauw haar pittige smaak. In combinagtie met de zachte witte-wijnsaus een TOP-recept. We hebben afgelopen weekend hiervan gesmuld.

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
VIS
4 dikke stukken kabeljauw van plm. 125 gram (kabeljauwhaasje)
4 plakken Parmaham
zout, peper
8 dunne repen prei (even in magnetron, dan knippen)
20 gram boter
SAUS
10 gram boter
1 klein sjalotje
1 dl droge witte wijn
200 ml slagroom
1/2 visbouillontablet
zout, peper
2 eetlepels fijngesneden basilicum
Boodschappen bestellen

Voorbereiding

SAUS
Pel en snipper het sjalotje.
VIS
Vis bestrooien met zout en peper. In plakken Parmaham wikkelen. Pakketjes vaststrikken met reepjes prei.
Boter verhitten en hierin op niet te hoge warmtebron de kabeljauw rondom lichtbruin en gaar bakken ( 8 - 10 minuten).

Bereidingswijze

SAUS
Verhit de boter in een pan en bak hierin de sjalot glazig. Voeg de wijn toe en laat deze inkoken tot de helft. Voeg nu de slagroom en de visbouillontablet toe. Breng aan de kook en laat plm. 5 minuten zachtjes koken. Maak op smaak met zout, peper. Voeg vlak voor het opdienen de basilium door de saus.
VIS
Boter verhitten en hierin op niet te hoge warmtebron de kabeljauw rondom lichtbruin en gaar bakken ( 8 - 10 minuten).

Bron

aangepast recept uit een TIP Culinair

Serveertip

Maak een spiegel van de saus op een bord. Leg hierin de gebakken vis.
Lekker met gekookte krieltjes en lente-groenten.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

adeline43 avatar
adeline43 17-04-2011

afgelopen woensdag dit recept gemaakt voor vrienden van ons en we hebben heerlijk gegeten.Wij hadden er broccoli bij gegeten.Dit recept is een blijvertje, bedankt.Groetjes, Adeline

elsa_h avatar
elsa_h 07-04-2011

dit heb ik het afgelopen weekend voor vrienden gemaakt, is echt heerlijk.zelfs ik, die niet van vis houd heb gesmuld ook de saus is heerlijk echt en toppertje. ik heb hem favoriet gezet. Petra bedankt voor dit recept gr Yvonne

adeline43 avatar
adeline43 17-03-2011

een vriend van ons neemt binnenkort kabeljauwfilet mee,dus je recept is erg welkom.Bedankt, groetjes Adeline

Sandra89 avatar
Sandra89 06-11-2010

Echt heerlijk! Vooral de saus, dit wordt zeker onderdeel van het aanstaande kerstmenu :)

famvanlint avatar
famvanlint 02-03-2010

Het was super lekker! Dit gaan we zeker nog een keer eten!!

susanne6 avatar
susanne6 03-02-2010

dit recept bij vrienden gegeten, heerlijk!

stiny26 avatar
stiny26 29-03-2009

Lijkt me erg lekker, neem het mee. Bedankt groetjes Micky

susan56 avatar
susan56 26-03-2009

Lijkt me heel lekker, dit ga ik zeker proberen, bedankt voor het recept.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten